Türkiye genelinde okullarda güvenliği artırmak amacıyla hayata geçirilen yeni tedbirler kapsamında, Ardahan'a 83 okul bahçe görevlisi kontenjanı ayrıldı.
Ülke genelinde toplam 30 bin kişinin istihdam edileceği proje çerçevesinde bölge illerindeki kontenjan dağılımı da belli oldu. Buna göre Ağrı’ya 409, Iğdır’a 165 ve Kars’a 63 kontenjan verilirken, Türkiye genelinde en yüksek kontenjanlar İstanbul, Ankara ve İzmir için ayrıldı.
Okul giriş ve çıkışlarında güvenliğin sağlanmasına katkı sunması planlanan görevlilerin, dedektör ve X-ray cihazlarını kullanması, şüpheli veya riskli durumlarda ise ilgili güvenlik birimlerine haber vermesi bekleniyor. Yetkililer, görevlilerin olaylara doğrudan müdahale yetkisinin bulunmayacağını vurguluyor.
TYP (Toplum Yararına Program) kapsamında geçici olarak gerçekleştirilecek alımlar için adaylarda aranan şartlar şunlar:
Başvuruların, ilan takviminin açıklanmasının ardından İŞKUR e-Şube üzerinden yapılması planlanıyor.
Görevlilerin okulların açık olduğu dönem boyunca yaklaşık 9 ay çalıştırılması öngörülürken, ücretlerinin asgari ücret seviyesinde olacağı belirtiliyor.