15-04-2021 14:07:42 Son Güncelleme: 15-04-2021 14:23:42

Ardahan ve İlçelerin de Tohum Dağıtımı Yapıldı

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü “Ardahan İli Tarımsal İşletmelerin Verimliliğini Arttırma Projesi” kapsamında tohum dağıtım programı yaptı
Ardahan ve İlçelerin de Tohum Dağıtımı Yapıldı

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü “Ardahan İli Tarımsal İşletmelerin Verimliliğini Arttırma Projesi” kapsamında tohum dağıtım programı yaptı.

       

KAGEM’de düzenlenen programda Tarım ve Orman Müdürlüğünce kura yolu ile belirlenen üreticilere, 37.5 ton sertifikalı adi fiğ ve 18 ton sertifikalı korunga tohumu teslim edildi. Tohum teslim programında üreticilerle sohbet eden Vali Öner, bol kazançlı bir hasat dönemi geçirmeleri temennisinde bulundu.

       

Son yıllarda tarım alanında önemli yatırım, teşvik ve projelerin hayata geçtiğine vurgu yapan Vali Öner, “Bugün bunun bir örneği olarak üreticilerimizi tohum desteği sağlıyoruz. İnanıyorum ki yakın zamanda toprakla buluşturulacak olan bu tohumlar, bölge üreticilerinin daha çok verim almasına katkı sağlayacaktır. İlimiz Kaba yem ihtiyacının karşılanması amacıyla il ve ilçelerimizde toplam 2 bin 500 dekar alanda sertifikalı fiğ, bin 200 dekar alanda ise sertifikalı korunga ekilişi gerçekleştirilecek. Yine proje kapsamında İlimizde silajlk mısır yetiştiriciliğini yaygın hale getirmek amacıyla yaklaşık 120 dekar alanda demonstrasyon olarak ekim gerçekleştirilecek. Ayrıca, “Ardahan İli Tarımsal İşletme Verimliliğinin Arttırılması” projemiz kapsamında tarımda mekanizasyonu artırmak amacıyla Merkez ilçemizde 1 adet pnömatik mibzer, Göle, Hanak, Çıldır ve Damal İlçelerimizde 1’er adet Hububat Ekim mibzeri dağıtımı gerçekleştirilecektir. Projelerimiz, ilimiz ve ülkemiz üretimine hayırlı olsun” dedi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI