ARDAHAN — Ardahan Üniversitesi, 2026-2027 akademik yılına anlamlı bir başlangıç yaparak kapılarını "Terörsüz Türkiye" konulu ilk dersle açtı.
Aşık Şenlik Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Öztürk Emiroğlu, "Terörsüz Türkiye" sürecini ve yükseköğretim vizyonunu değerlendirdi.
Rektör Emiroğlu, temel amaçlarının eğitim yoluyla nitelikli bilim insanları yetiştirmek ve ülkenin kalkınmasına katkı sunmak olduğunu belirtti. Gençleri yalnızca bilgiyle donatmadıklarını vurgulayan Emiroğlu, şu ifadeleri kullandı:
"Onları milli ve manevi değerlere bağlı bireyler olarak yetiştirmek için çabalıyoruz. Bu yıl üniversitemizin 27 ön lisans, 26 lisans ile lisansüstü eğitim programlarının doluluk oranı yüzde 100'dür."
Ülkenin birlik ve beraberliğine dikkat çeken Emiroğlu, "Terörsüz Türkiye" sürecine tam destek verdiklerini belirterek şu değerlendirmelerde bulundu:
Konuşmasında küresel meselelere de değinen Prof. Dr. Emiroğlu, Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek, "Gözlerimizin önünde Gazze'de eşi benzeri görülmemiş bir insanlık vahşeti ve soykırımı yaşanmaktadır. Masum kadınlar, çocuklar ve siviller katledilmektedir. Ancak iyi bilinmelidir ki zulümle abat olunmaz," dedi.
Törenin coşkusu, Kazakistan'da askeri tatbikat sırasında meydana gelen kazada askerlerin hayatını kaybetmesi nedeniyle gölgelendi. Bu acı olay sebebiyle programda yer alan bazı eğlence ve etkinliklerin iptal edildiği açıklandı.