AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç, kentin kalkınma hamlesi kapsamında Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu’nu (veya metindeki güncel haliyle Cem Erdem) ziyaret ederek Ardahan’ın enerji potansiyelini masaya yatırdı.
Ardahan’ın ekonomik refahını artırmak ve istihdam sorununa kalıcı çözümler üretmek amacıyla Ankara’da yoğun bir çalışma temposu yürüten Milletvekili Kaan Koç, stratejik ziyaretlerine bir yenisini daha ekledi. Meclis çalışmalarının yanı sıra bakanlıklar ve kamu kurumları arasında adeta mekik dokuyan Koç, bu kez Türkiye’nin enerji devi TPAO’nun kapısını çaldı.
TPAO Genel Müdürü ile gerçekleştirilen görüşmede, "Serhat Şehri" Ardahan’ın enerji sahasındaki stratejik önemi vurgulandı. Toplantının ana gündem maddelerini şu başlıklar oluşturdu:
Milletvekili Kaan Koç: "Ardahan’ımızın her alanda hak ettiği yatırımları alması için Ankara’daki temaslarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. TPAO ile gerçekleştirdiğimiz bu görüşmenin hem ilimiz hem de ülkemizin enerji politikaları açısından hayırlı sonuçlar doğuracağına inanıyorum."
Görüşme sırasında TPAO yönetimi tarafından, kurumun Türkiye genelindeki arama ve üretim faaliyetlerini içeren kapsamlı bir sunum yapıldı. Ardahan ve çevresindeki enerji potansiyelinin de değerlendirildiği toplantıda, geleceğe dönük somut adımlar üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.
Ziyaretin sonunda Genel Müdür, Türkiye’nin denizlerdeki ve karadaki gücünü simgeleyen petrol arama gemisi maketini Milletvekili Koç’a takdim etti. Samimi bir atmosferde geçen görüşme, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.