Ardahan İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması Timleri, 01-02 Mayıs 2025 tarihlerinde Merkez, Çıldır, Hanak ve Göle ilçelerinde yolcu taşımacılığı yapan araçlara yönelik sivil denetim gerçekleştirdi.Yolcu otobüslerinin karışabileceği trafik kazalarını önlemek, can ve mal kayıplarını en aza indirmek amacıyla düzenlenen denetimlerde, sivil trafik personelleri otobüslerdeki şoför, muavin ve yolcularla birebir iletişime geçti.
Denetimlerde toplamda 70 kişiye (4 muavin, 8 şoför ve 58 yolcu) trafik güvenliği hakkında bilgilendirme yapıldı.Vatandaşlara, Trafik Haftası, emniyet kemeri kullanımının önemi, hız kurallarına riayet ve seyir halinde cep telefonu kullanımının sakıncaları gibi konularda uyarılarda bulunuldu, ayrıca çeşitli bilgilendirici broşürler dağıtıldı.
Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Trafikte sıfır can kaybı” hedefiyle, vatandaşlara daha güvenli bir trafik ortamı sağlamak için kolluk birimlerinin özveriyle 7/24 görev başında olduğunu belirterek tüm personele teşekkür etti.