31-08-2022 18:47:56

Ardahan Haberi: Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer yakalandı

Arnavutluk polisi, kırmızı bültenle aranan Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Arnavutluk'un Vlora kentinde yakalandığını açıkladı. Özer'in yakalanma anına ait görüntüler ortaya çıktı
Ardahan Haberi: Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer yakalandı

Kripto para borsası Thodex'in kurucusu firari Faruk Fatih Özer'e yönelik operasyonda yeni gelişme yaşandı. Arnavutluk Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Bledar Çuçi bugün sabah saatlerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya Kırmızı bültenle aranan Thodex’in kurucusu firari Faruk Fatih Özer Arnavutluk’ta Vlora’da yakalandığını ve kimliğinin biyometrik sonuçlar ile teyit edildiğin iletti.

İADE İŞLEMLERİNE BAŞLANDI

Emniyet Genel Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığınca Faruk Fatih Özer’in Türkiye’ye iadesi işlemlerine başlandı.

Konuyla ilgili bilgi veren CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ şu ifadeleri kullandı: "Thodex’in kurucusu firari Fatih Faruk Özer Avnavutluk’ta yakalandı. Arnavutluk İçişleri Bakanı, İçişleri Bakanı Soylu’ya Fatih Özer’in yakalandığı bilgisini verdi. Kimliğinin biyometrik sonuçlarının teyit edildiği bilgisini verdi.

Fatih Özer, Thodex vurgununun bir numaralı zanlılarındandı. Haklarında kırmızı bültenle arama çıkarılmıştı. İnterpol Daire Başkanlığı, Fatih Özer’in Türkiye’ye getirilmesi için iadesi işlemlerine başlandı ve Fatih Özer, Arnavutluk’tan alınarak Türkiye’ye getirilecek. Türkiye’de yargılanmasına devam edilecek.

Fatih Özer, 1 Nisan 2021 akşamı yurt dışına çıktığı tespit edilmişti. Olaya dahil olan birçok kişi gözaltına alınmıştı ama Fatih Özer bulunamamıştı. Arnavutluk’ta kaldığı yer tespit edilmiş ama kaçmayı başarmıştı. Yapılan çalışmaların ardından Fatih Özer yakalandı."

NE OLMUŞTU?

Öte yandan Kripto para borsası Thodex'e yönelik soruşturmada aralarında Faruk Fatih Özer'in de bulunduğu 21 şüpheli hakkında iddianame hazırlanmıştı. Firari Faruk Fatih Özer için 3 suçtan 40 bin 564 yıla kadar hapis istendi.

Kripto para borsası Thodex'e yönelik soruşturmada aralarında Faruk Fatih Özer'in de bulunduğu 21 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. Firari Faruk Fatih Özer için 3 suçtan 40 bin 564 yıla kadar hapis istendi.

Kripto para borsası Thodex üzerinden binlerce insanı mağdur ettiği iddia edilen şirketin firari CEO'su Faruk Fatih Özer'in de aralarında bulunduğu 21 şüpheli hakkında 3 ayrı suçtan ayrı ayrı 40 bin 564'er yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. 2027 kişinin 'şikayetçi' sıfatıyla yer aldığı iddianamede, 356 milyon lira zarar oluştuğu kaydedildi.

2027 KİŞİ MÜŞTEKİ SIFATIYLA YER ALDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Faruk Fatih Özer'in Thodex kripto para uygulaması üzerinden müşterileri dolandırıp Arnavutluk'a kaçması üzerine başlatılan soruşturma tamamlandı. Hazırlanan 268 sayfalık iddianamede aralarında Faruk Fatih Özer ile ağabey Güven Özer ve abla Serap Özer'in de bulunduğu 21 kişi 'şüpheli', 2027 kişi ise 'müşteki' sıfatıyla yer aldı.

3 AYRI SUÇTAN 40 BİN 564'ER YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Hazırlanan iddianamede 21 şüphelinin "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", "Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" ve "Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından toplamda ayrı ayrı 12 bin 164 yıldan 40 bin 564'er yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

356 MİLYON LİRA ZARAR OLUŞTU

İddianamede, Koineks Teknoloji A.Ş. (Thodex) bünyesinde işlenen bu suçlardan el edilen tüm malvarlığı değerlerinin müsaderesi talep edildi. İddianamede bu suçlar sebebiyle toplam 356 milyon TL değerinde zarar oluştuğu kaydedildi.

 

Faruk Fatih Özer kimdir?

 

Faruk Fatih Özer, Aslen Ardahan Merkez Hoçvan lı Olup 1994 yılında Kocaeli'de dünyaya geldi.2008 yılında Koineks isimli kripto para borsası şirketini kurarak girişim yapan Fatih Özer 2017 yılında Thodex’i kurdu ve Koineks’te bulunan tüm üyeleri Thodex’e taşıdı.

2021 yılında şirketi hakkında başlatılan soruşturma kapsamında şirketin 390 bin üyesinden topladığı 2 milyar dolar ile kaçtığı anlaşılan Faruk Fatih Özer hakkında nitelikli dolandırıcılık suçundan soruşturma başlatıldı.

23 Nisan 2021'de Interpol tarafından hakkında kırmızı bülten çıkarılan Fatih Özer bugün Arnavutluk polisi tarafından Arnavutluk'un Vlora şehrinde yakalandı.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI