27-01-2023 07:51:01

Ardahan Haberi: Tetikçinin götürüldüğü ilk adresle bağlantıları çıktı

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in Ankara’da öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan Tolgahan Demirbaş ve Emre Yüksel tutuklandı. Demirbaş ve Yüksel’in, tetikçinin saldırıdan sonra götürüldüğü ilk adresle bağlantıları olduğu öğrenildi.
Ardahan Haberi: Tetikçinin götürüldüğü ilk adresle bağlantıları çıktı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada, önceki gün Tolgahan Demirbaş, Emre Yüksel ve S.Ö. gözaltına alınmıştı. Demirbaş ve Yüksel emniyet ve savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine gönderildi. İki şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilirken, S.Ö.’nün emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Soruşturma derinleşti

Tolgahan Demirbaş ve Emre Yüksel’in, tetikçinin olaydan sonra götürüldüğü ilk adresle bağlantıları nedeniyle tutuklandıkları öğrenildi.

Olayın aydınlatılması için titizlikle çalışan savcılığın, elde edilen bu delil kapsamında soruşturmayı derinleştirdiği ve firari tetikçiye ulaşmak için operasyonların sürdüğü belirtildi. Her iki şüphelinin de cinayet ile bağlantılarını kabul etmedikleri öğrenildi.

30 Aralık 2022’de öldürülen Sinan Ateş cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 17’ye yükselirken, 4 kişi hakkındaki adli kontrol tedbirine devam ediliyor.

‘Bu cinayet aydınlatılmalıdır’
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Altay, “Türkiye öyle görülüyor ki Sinan Ateş cinayetini konuşmaya devam edecek, konuşmalı da. Çünkü Sinan Ateş cinayetinde ipe un sermenin tipik bir örneğini görüyoruz. Kamu vicdanının kanatıldığını görüyoruz. Sinan Ateş cinayetiyle ilgili devlet daha ne kadar üç maymunu oynayacak? Başkentin göbeğinde işlenmiş bir cinayet aydınlatılmalıdır. Devlet bunu örtbas edemez” dedi.

Haberin Devamı

‘Çirkin ve ahlaksızca kampanyalar yürütülüyor’

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti üzerinden, partisini hedef alan ahlaksızca kampanyalar yürütüldüğünü söyledi. Yalçın, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Gerçek dışı haberlerle en çirkin algı operasyonları yapılmaktadır. Cinayet ve ölüm üzerinden duygu istismarına tevessül edilerek aleyhimizde çirkin ve ahlaksızca kampanyalar yürütülmektedir. Sadece diriye değil, ölüme ve ölenin hatırasına da saygısızlık edilmektedir. İktidar hırsıyla böylesine küçülerek siyaset yapmak, politika değil; kepazeliktir. Suikast meselesi yargıya intikal etmesine rağmen kendini adli makamların, yargı mercilerinin, hâkim ve savcıların yerine koyan muarızlarımız bir tür toplumsal linç teşebbüsüne girmişlerdir. Partimiz ve mensuplarımız aleyhinde üretilen yalanların büyüklüğü, ortaya atılan iddiaların uçukluğu; muhaliflerimizin bir cinnet sarmalına girdiğini göstermektedir. Kirli oyunlar; onu tezgâhlayanların ayaklarına dolaşacak, karıştırdıkları pislikler ellerine yüzlerine bulaşacaktır. Mesele MHP ve Cumhur İttifakı aleyhinde algı operasyonu olmaktan çıkmış, toplumsal bozgunculuk ve kaos oluşturma hevesine dönüşmüştür. Yalan yere yemin edip hakkımızda uydurma bilgiler üreterek halkı aldatmaya, kamuoyunu aleyhimize çevirmeye çalışanlardan ürküp kıblemizi değiştirmez, yeminimizden dönmeyiz. Camiamızı sindirip partimizi ve teşkilatlarımızı yıldıracağını, korkutacağını sananlar avuçlarını yalayacaktır. Kurdun fırsatçı çakal sürüsünden korktuğu nerede görülmüştür?”

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI