02-09-2022 20:55:40

Ardahan Haberi: TESK Genel Başkanı Palandöken, Ardahan gibi illere pozitif ayrımcılık tanınmasını istedi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ardahan gibi illere pozitif ayrımcılık tanınmasını istedi. Palandöken, “Yerel marketlerin, üç harfli marketlerle rekabet gücü yok’’ dedi
Ardahan Haberi: TESK Genel Başkanı Palandöken, Ardahan gibi illere pozitif ayrımcılık tanınmasını istedi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ardahan gibi illere pozitif ayrımcılık tanınmasını istedi. Palandöken, “Yerel marketlerin, üç harfli marketlerle rekabet gücü yok’’ dedi.

Palandöken, Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini (AESOB) ziyaretinde Başkan Yılmaz Kaya ve Başkan Vekili Deniz Özer tarafından karşılandı.

Birlik odasında konuşan Palandöken, Ardahan'da yaşayanların başka illere göç etmemesi için çeşitli çalışmaların ve pozitif ayrımcılığın olması gerektiğini belirterek şunları söyledi: "Buradaki esnafa ve yaşayan insanlara akaryakıt, doğalgaz ve elektrik fiyatlarında bazı avantajlar sağlanması lazım. Çünkü şartlar zor. Bu bölgede yaşayanlar gerçekten vatansever, devletine, milletine, toprağına sahip çıkan asil oldukları kadar da sıcak ve ülkeye hizmet eden insanlardır. Dünyanın her tarafına gittiğinizde muhakkak bir Ardahanlı, Karslı ve Iğdırlı'ya rastlamanız mümkün. Hatta oraların ekonomilerini tutarlar.”

Yerel marketlerin, üç harfli marketlerle rekabetinin mümkün olamayacağını açıklayan Palandöken, “Ama burada yaşayanlar ise haksız rekabetle karşı karşıya kalmaması lazım. Bu gelen 3 harfli marketler büyük şehirlerde uyguladıkları fiyatı burada da uyguluyorlar. Burada rekabet olursa fiyatlar düşer. Rekabet olmadığı sürece de 3 harfli marketler fiyatlarını sabit tutuyor. Yerel esnafın mütevazi kazancını, alın terini alıp konteynırla da çöp bırakıp parayı götürüyorlar. Dolayısıyla buranın kalkınmaması aynı sıkıntıların uzun yıllar devam etmesinin bedeli. Burada kış şartlarının çok ağır ve dolayısıyla bu bölgelere pozitif ayrıcalık yapılmalı. Sigorta primlerinin de burada az olması lazım. Bu bölge tarım bölgesi ve mazotun ucuz olması lazım. Çünkü burada başka bir gelir ortamı yok. Azalan, kaybolan ve buranın ana unsuru olan hayvancılık yok olma noktasına gelmiş. Buranın tekrar devlet tarafından desteklenip hayvancılığın geliştirilmesi lazım, yoksa burada hayvancılık sektörünün bitmesi demek ithal etin ülkeye girmesi demektir” dedi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI