05-03-2023 12:13:40

Ardahan Haberi: Taşkın Polat Biz masadan kalkmadık, HDP'nin oturtulması için kaldırıldık

İYİ Parti Ardahan İl Başkanı Taşkın Polat, İYİ Partinin Millet İttifakı'ndan ayrılmasının ardından açıklama yaptı
Ardahan Haberi: Taşkın Polat Biz masadan kalkmadık, HDP'nin oturtulması için kaldırıldık

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Millet İttifakı’ndan ayrıldığını açıklamasının yankıları sürüyor. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Altılı Masa'daki beş partinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak cumhurbaşkanı adayı olması konusunda uzlaştığını, kendilerinin ise Kılıçdaroğlu'nun adaylığına destek vermeyeceğini açıklamasının ardından İYİ Parti Ardahan İl Başkanı Taşkın Polat, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti Ardahan İl Başkanı Taşkın Polat, İYİ Parti’nin 6’lı masa tartışmalarına ilişkin, “Biz masadan kalkmadık, HDP'nin oturtulması için kaldırıldık” dedi.  

Ülkenin geleceğinin çöpe atıldığını ifade eden Başkan Polat açıklamasında şunları söyledi; “Biz kesin kazanacak aday istediğimiz için suçlanıyoruz, özür dileriz. Ama onların her biri kendi partilerine pazarlıkla pay koparıp çıkar sağlamak, CHP de bu kazanma fırsatını Kemal Kılıçdaroglu lehine çevirmek için pazarlıkla bu hale getirdi. Hepsi sadece parti çıkarını hesapladı. Ülke çıkarı zerre umurlarında olmadı. 0,5 oyu olanlara çok şeyler vererek ülkenin geleceğini çöpe atıyor. Sabredin önümüzdeki 3-5 güne bakın kim haklı her şey ortaya çıkacak. Biz masadan kalkmadık HDP'nin oturtulması için kaldırıldık. Çok değil 3-5 ay öncesini göz önüne alın Babacan'ın ve diğerlerinin HDP güzellemelerini görün. Şimdi neler yapacaklarını, kimlerle bir olacaklarını, ne pazarlıkların döndüğünü göreceksiniz. Bizim elimizi kolumuzu bağlayıp her şeye razı ettirmeye çalıştılar. Biz masa bozulmasın diye parti içi en küçük açıklama yapanları pasifize ederken CHP'lilerin her biri İYİ partiye her türlü hakaret ettiler. CHP'den hiç onların susturulduğunu gören var mı? Şunu da söyleyeyim bizim AKP ile olacağımızı kimse düşünmesin ama CHP’de kendini ne yaparsak yapalım mecburen bizi desteklerler havasına girmesin. Bir kere yazdıklarının ve yaptıklarının bedelini ödeyecekler. Bizim yaptığımız tek şey ki bunu da CHP tabanında çoğunun Kılıçdaroğlu kazanamaz ya Mansur Yavaş ya da Ekrem İmamoğlu diyen Türk milletinin talebini yerine getirmektir. Biz millete rağmen siyaset yapmıyoruz. Dayatmalara da boyun eğmiyoruz. Biz Güçlü Türkiye'yi yeniden inşa etmek için doğrusu neyse onu yapıyoruz. Biz partimizi düşünerek bizim genel başkanımız ya da partilimiz falan aday olsun demedik. Biz açık ara kazanacak sizin partiliniz olan iki kişi önerdik. Bugün korkuyla bize saldıranlar yarın gerçekleri görecek ve bizim ne kadar fedakarlık yaparak, ülke gerçeklerini görerek, siyaset yaptığımızı ve ne kadar haklı olduğumuzu yaşayarak test edecekler. Sadece birkaç gün sabır. Her şey daha iyi ve daha güzel olacak. Ya tarih yazacağız ya da tarih olacağız” açıklamasında bulundu.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI