03-02-2023 11:40:39

Ardahan Haberi: Sulakyurt Köyü Ardahan’a Mahalle Olacak

Ardahan’a yakınlığı 10 Km olan Sulakyurt (Sarzep) Köyü Ardahan’a mahalle olarak bağlanılması için çalışmalar başlatıldı
Ardahan Haberi: Sulakyurt Köyü Ardahan’a Mahalle Olacak

Ardahan’a yakınlığı 10 Km olan Sulakyurt (Sarzep) Köyü Ardahan’a mahalle olarak bağlanılması için çalışmalar başlatıldı.
     

Sulakyurt Köyü Muhtarı Savaş Uçar, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’i makamında ziyaret ederek Ardahan’ın en büyük köyleri arasında yer alan Sulakyurt Köyünün mahalle olması için çalışmaların başlamasını talep etti.
     

Yaklaşık bin kişilik nüfusu bulunan, içme suyu ve altyapısı tamamlanan Sulakyurt Köyünde yaşayan hane sakinlerinin ortak dileğini Başkan Demir’e sunan Muhtar Savaş Uçar: “Köyümüz yapılaşma anlamında modern bir konumdadır. Ardahan’a mahalle olarak bağlandığımız zaman arazimiz daha çok değer görecektir. Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü bölgemizde özellikle köy statüsünde olduğumuz için doğalgaz hizmeti alamıyoruz.

Köyümüzde modern binalar yapıldı ancak kömüre para yetiştiremiyoruz. Sulakyurt Köyünde yaşayan vatandaşlarımız, ilde var olan hizmetlerden faydalanması için böyle bir karar aldık” dedi.
     

Muhtar Uçar’ın talebini haklı bulan Başkan Demir, Sulakyurt Köyü’nün Ardahan’a mahalle olarak bağlanılması için gerekli çalışmaların başladığını söyledi.
     

Başkan Demir: “Ortaya koyduğumuz projeler ve sosyal belediyecilik çalışması her alanda sonuç vermeye başlamıştır.

Ardahan halkı her konuda en yüksek hizmeti alıyor. Gürçayır (Sağbara)’nın ardından Sulakyurt Köyümüzün de ilimize mahalle olarak bağlanma isteği bizi heyecanlandırmıştır. İlimiz merkeze yürüme mesafesinde olan Ortageçit ( Sazara)  ve Yaylacık köylerinde mahalle olması için görüşmelerimiz olacaktır” dedi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI