30-11-2022 11:29:32

Ardahan Haberi: Posof Belediyesi fırsatçıların fahiş fiyatlarına karşı yaptırım yapmaya hazırlanıyor.

Ardahan’ın Posof Belediyesi ulusal marketlerin ve de diğer fırsatçıların kuralsız tutumlarına karşı yaptırım yapmaya hazırlanıyor
Ardahan Haberi: Posof Belediyesi fırsatçıların fahiş fiyatlarına karşı yaptırım yapmaya hazırlanıyor.

Fahiş fiyatlara karşı harekete geçtiklerini belirten Posof belediye başkanı Cahit Ulgar  Herkes kurallara uyacak ulusal marketlerde kurallara uyacak, yerel esnafta, düzenin olmadığı bir yerde huzur olmaz, gelişmeden söz edilemez bir markete bakıyoruz bir ürün 27 TL başka bir markette aynı ürünü fiyatını soruyoruz 65 TL. Böyle bir fark olabilir mi Allah aşkına bu kabul edilemez bir şey fahiş fiyatlarla mücadelemiz devam edecek. Bu sene çok bereketli bir sene olmasına rağmen fiyatların düşmemesi piyasayı ele geçiren Karteller sayesinde oluyor. Dağ, taş resmen bereket fışkırdı, toprak bire otuz, bire yüz mahsul verdi. Her şey ganimet gibi çok her şey bol, yine de herkes kendi keyfine göre fiyat artışı yapıyor. Bazıları tencere darbesi peşinde bunların bu oyunu bozacağız.

Biz Belediye olarak yaptırım kararı almaya hazırlanıyoruz, hiç kimse fahiş fiyata mal satmayacak. İlçemizdeki ulusal marketlerin kurallara uymadığını tespit ettik, bunun için gerekli yasal işlemleri devreye sokacağız. Para cezası kesilecek, buda fayda etmezse gerekirse 2-3 gün kapatma cezası vereceğiz.

Bunlar kurumsal iş yerlerdir sabah saat 08.00'de iş yerini açacaklar akşam ise 17:00'da kapatacaklar ve haftada bir gün tatili yapacaklar kapalı olacaklar ki yerel esnafımızda bunlardan etkilenmesin bunların kapalı olduğu süre zarfı içinde yerel esnafımızda alışveriş yapacak, herkes kurallara uyacak yerel esnafda kurallara uyacak ulusal marketlerde kurallara uyacaklardır. Avrupa'da bu işler böyle yürüyor bizim ülkemizde de böyle olmalı. Ben Hollanda'ya gittiğimde bir markette akşamüstü uğramak istedim bir dakika geç kaldığım için görevli kız saati gösterdi ve alışverişe kapalı olduklarını belirtti. Oralarda nasıl kurallar işliyorsa bizde de aynı şekilde işleyecek" dedi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI