27-09-2022 08:08:28

Ardahan Haberi: Ordubozanlar var bu kabul edilemez’ 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar başkanlığında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kuvvet Komutanları, Bakan Yardımcıları Alpaslan Kavaklıoğlu, Muhsin Dere ile birlik komutanlarının katılımıyla video telekonferans toplantısı gerçekleştirildi.
Ardahan Haberi: Ordubozanlar var bu kabul edilemez’ 
Terörle mücadelenin zorlu arazi ve hava şartlarına rağmen büyük bir başarıyla devam ettiğini vurgulayan Akar, şunları söyledi: “Bizim tek hedefimiz teröristlerdir. Başta Irak ve Suriye olmak üzere tüm komşularımızın hudutlarına, egemenlik haklarına saygılıyız. Tek amacımız hudutlarımızın ve vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak. Terörle mücadelede başlayan yeni dönemde, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar 36 bin 143 terörist etkisiz hale getirildi. Bu yıl ocak ayından itibaren Suriye ve Irak’ın kuzeyinde 2 bin 874 terörist etkisiz hale getirildi.” Pençe Kilit Operasyonu’nun da büyük bir başarıyla sürdüğünü ifade eden Akar, “Pençe Kilit Operasyonu kapsamında 397 terörist etkisiz hale getirildi” dedi. 

‘Boş konuşanlar var’

“Son zamanlarda yazılı ve sözlü basında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne dil uzatanlar var” diyerek Mehmetçiğe yönelik birtakım söylemlere tepki gösteren Akar, şöyle devam etti: “İleri geri, boş boş konuşanlar, ordubozanlar var. Silahlı Kuvvetlerimiz şu anda çok şükür büyük bir övünç ve güvenle, yüksek bir moral ve motivasyonla yurt içinde ve sınır ötesinde kendisine verilen görevleri zorlu arazi ve hava şartlarına rağmen büyük başarıyla yerine getiriyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin saygın ve seçkin konumu uluslararası dahil her platformda artarken bu duruma dil uzatanlar var. Kimin tarafındalar, neyin tarafındalar gerçekten meçhul. Devlete, millete ve Türk Silahlı Kuvvetlerine dil uzatanları bizim kabul etmemiz mümkün değildir.”

‘Büyük bir körlük’

TSK’nın Cumhuriyet tarihinin en yoğun döneminden geçtiğini ifade eden Akar, “Bunun görülmemesi büyük bir körlüktür. O kişilerin gözlerini açıp Mehmetçiğin ne yaptığını görmeleri ve ordubozanlık yapmamaları, 85 milyonun hakkını, hukukunu, güvenliğini sağlamak için gece-gündüz, yaz-kış demeden görev yapan Türk Silahlı Kuvvetlerine saygı duymaları lazım. Milli olanların, bu vatanın evlatlarının saygı duyması Silahlı Kuvvetlerinin ne yaptığını görmeleri lazım” diye konuştu.

 

 

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI