03-10-2022 19:40:52

Ardahan Haberi: Ömer Çelik'ten müzisyen Onur Şener açıklaması! 'Sürecin takipçisi olacağız!'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısıyla ilgili açıklama yaptı. Onur Şener cinayetiyle ilgili konuşan Ömer Çelik, sürecin takipçisi olacaklarını vurguladı.
Ardahan Haberi: Ömer Çelik'ten müzisyen Onur Şener açıklaması! 'Sürecin takipçisi olacağız!'

AK Parti Sözcüsü Çelik'in konuşmasından satır başları şöyle; AB raportörüne sesleniyorum. Diyarbakır Annelerini de raporlara almalılar.

UKRAYNA - RUSYA SAVAŞI: Yeni aşamaya geçildi. Çok olumsuz bir aşama. Rusya'nın Ukrayna'nın belli bölgelerini ilhak etmesiyle birlikte barış zamanı daha da ötelenmiş oldu. İlhak yaklaşımını da reddettiğimizi ifade ediyoruz. İlhak kararına kadar çok olumlu aşamalar geçilmişti. Dünyanın açlık kriziyle karşı karşıya kalması durumunda tahıl koridorunun hayata geçmesiydi. 200 savaş esirinin mübadelesi konusunda Türkiye'nin ortaya koyduğu katkıyı herkes takdir ediyor. Kırım'ın ilhakından beri ortaya koyduğumuz tutum bellidir. Savaş hiçbir şeyi çözmez. Burada Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu bu diplomatik iradeye herkesi destek vermeye davet ediyoruz. Fransa Devlet Başkanı Macron'un barış konusunu rekabet haline getirmesi diplomatik sonuç üretmeyi bile bir çıkar meselesi haline dönüştürmeye çalışması maalesef bu süreç içerisinde yapılmış en talihsiz açıklamalardan bir tanesidir. Kuşkusuz ülkelerin toprak bütünlüğüne ilkesel çerçevede sahip çıkıyoruz, önem veriyoruz. Savaş hiçbir şeyi çözmez. Sadece insanlık için yıkım getirir.

YUNANİSTAN İLE ARTAN GERGİNLİK: Yunanistan ve Güney Kıbrıs kaynaklı Ege'de ve Akdeniz'de tansiyonu yükseltme çabasıdır. ABD, Yunanistan'daki üslere silah yığarken genelde şöyle bir argümanı ifade ediyorlar: Rusya'nın ortaya çıkardığı tablo karşısında bölge ülkelerini tahkim etmek gibi yaklaşım ortaya koyuyorlar. Yunanistan elde ettiği bu desteği Türkiye'yi tehdit etmek için üretiyor. Dolayısıyla Yunanistan'a bu desteği verenlerin gereken tavrı alması gerekiyor. Ege'de Akdeniz'de bu şekildeki hesapsız silah desteğinin Yunanistan'ın devlet politikası dikkate alındığında ne NATO için ne bölge barışı için iyi sonuçlar doğurmayacağı açıktır. Bu silahları verenler bu üsleri kuranların Yunanistan'a hukuk konusunda hiçbir uyarı yapmadığını görüyoruz. AB'nin gözü önünde Yunanistan Ege'de insanları öldürüyor. Bundan daha vahim bir tablo olabilir mi? Nerede bahsedeceksiniz vicdandan! Ondan sonra tutuyorlar ABD'nin bir eyaletiyle yerleştirerek kardeş ordu muamelesi yapıp eğitim vereceklerine dair haberler çıkıyor. Yine yanlış bir tutumla Ege ve Akdeniz'de tansiyonu yükseltecek saldırgan tarafı kışkırtacak bir tutum içerisine giriyorsunuz. Bunun karşısında Türkiye'ye hiçbir şey olmaz. Türkiye bundan sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne silah desteğini daha çok arttırır. Ege'deki kuvvetlerini hiç kimsenin tehdit edemeyeceği kuvvet seviyesine çıkarır. Bütün bunların başlangıçları müttefiklerin yanlış mesaj vermesi. Ortaya çıkacak bu tablo ne NATO'ya ne bölge barışına ne de diplomatik zeminlere hizmet etmez. Yunanistan'a verilmesi gereken mesaj masaya oturmasıdır. Masadan kaçan taraf sürekli Yunanistan'dır.

"AVRUPA'DA FAŞİST UNSURLAR YÜKSELİYOR" Avrupa ülkeleri içinde demokrasi kırılgan hale geldi. Burada söylenen sözün hiçbir kıymeti yok.

MESCİD-İ AKSA: Kudüs ve Mescid-i Aksa'daki sıkıntıları çok yakından takip ediyoruz. Mescid-i Aksa'nın statüsü korunmalı. Mescid-i Aksa'ya yönelik radikallerin çıkan ihlalleri kınıyoruz. İsrail polisinin gözetminde ya da görmezden gelmesiyle gerçekleşmesi daha da sıkıntılı durumdur. 

SORU - CEVAP

ANKARA'DA 'İSTEK ŞARKI' CİNAYETİ: Bu cinayetten, bu kardeşimizin hayatını kaybetmesinden büyük bir üzüntü duyduğumuzu ifade etmek isterim. Arkadaşlarımız aileyi ziyaret edecekler ve onların yanında olacaklar. Sürecin takipçisi olacağız. Biz dava sürecini çok yakından takip edeceğiz. Gereken cezayı alması için sürecin takipçisi olacağız. Lanetliyoruz. Allah belalarını versin. Burada bir hukuki süreci takip edeceğiz iki gerek bunların çalıştığı bakanlık gerekse kurum hukuki süreçten ayrı olarak da kendi işlemlerini gerçekleştireceğiz. Arkadaşlarımız ailenin yanında olacaklar. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR Müzisyen Onur Şener'in ölümünde yeni gelişme! 'İstek şarkı' dehşetinde ilk ifadeler ortaya çıktıHaberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU'NUN ABD ZİYARETİ: Karşımızdaki ittifak adayı nasıl belirleyecek, kaç defa toplantı yapar, bu bizim gündemimiz değil. ABD'de muhalefeti destekleyeceğiz şekilde açıklama yapılırken, bu şekildeki ziyareti spekülatif ve manidar hale getiriyor. Türkiye seçim dönemine girmişken, birtakım yetkililer 'Biz Türkiye'de muhalefeti destekleyeceğiz' demişken biraz daha basiretli, ferasetli davranmak, manidar yaklaşımlardan uzak durmak daha sağlıklı bir yaklaşım olabilirdi. Kendilerinin bileceği bir iş. Bunun kamuoyunda tartışmayı alevlendirdiğini görüyoruz.

YUNAN BAKAN DENDİAS'IN SÖZLERİNE YANIT: Dendias'ın söylediği şeyler zaten krizin en büyük sebeplerinden bir tanesi Yunan Dışişleri Bakanı'nın söylemleri. Sürekli olarak gerilim tüccarlığı yapan birisi. Uluslararası toplantılara bunun söylemlerini masaya koyduğunuzda bu şahsın söylemlerinin marjinal olduğunu ifade ediyorlar. Bütün kışkırtıcılığı yapan sizsiniz. Yunan siyasetinin geleceğini düşünenler varsa bizim demokratik siyasetimiz olsun diye bir tutumları varsa alacakları tedbir Dendias'ın az konuşmasını sağlamak. 

"TOKAT'TAKİ OLAY KABUL EDİLEMEZ" Bunlar asla kabul edilemez. Hiçbir şekilde devlet adabına uymayan şeyler. Orada Vali'ye karşı yapılan bu saygısızlık Türk subayına yakışmaz. Bunun bilincinde olarak daha olay olur olmaz MSB tarafından gereken soruşturma açılmış. Böyle bir davranış hiçbir şekilde kabul edilemez. Olay duyulmadan evvel de bu süreç devam ediyordu.

 

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI