30-10-2022 14:16:08

Ardahan Haberi: Maltepe Ardahanlılar Derneği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliği gerçekleştirdi.

Merkezi İstanbul Maltepe’de bulunan ve Başkanlığını Yaşar Geler’in yaptığı Maltepe Ardahanlılar Derneği, geleneksel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliğini yoğun bir katılım ile gerçekleştirdi
Ardahan Haberi: Maltepe Ardahanlılar Derneği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliği gerçekleştirdi.

Merkezi İstanbul Maltepe’de bulunan ve Başkanlığını Yaşar Geler’in yaptığı Maltepe Ardahanlılar Derneği, geleneksel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliğini yoğun bir katılım ile gerçekleştirdi.


Maltepe Ardahanlılar Derneği’nde  yapılan açıklama şöyle:
Maltepe Kent Konseyi ile birlikte düzenlemiş olduğumuz CUMHURİYET BAYRAMI etkinliğimiz her yıl olduğu gibi bu yıl da muhteşem geçmiştir.


Kamu, siyaset, sanat, STK’lar, dernekler, muhtarlıklar, basın, Ardahan, Kars, Iğdır, Maltepe ve Türkiye’nin her köşesinden etkinliğimize katılım oldu.


Muhteşem geçen gecede protokol konuşmalarının (Maltepe Ardahanlılar Derneği Başkanı Yaşar Geler, Maltepe Kent Konseyi Başkanı Eray Aydın, Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Eroğlu) ardından Maltepe ADD Şubesi Folklör Ekibi Zeybek, Yöresel Kafkas ekibi muhteşem bir Kafkas gösterisi ve Yöresel sanatçımız Uğur Akçay muhteşem bir müzik ziyafeti verdi.
Gecenin anısına, Maltepe Ardahanlılar Derneği’nin 5. kuruluş ve Cumhuriyetin 99. kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir de pasta kesildi. Pasta kesimine tüm salon eşlik etti.
     

Ayrıca Cumhuriyet, Hoş gelişler ve İzmir Marşları eşliğinde katılımcıların coşkusu kayda değerdi.
     

Yine yöresel sanatçılarımızdan Ressam Çiğdem Yıldız  ve Kaligrafi ustası Nurhayat Aygün  ‘ün tabloları etkinliğimize renk kattı.
     

Gecenin başka bir sürprizi de Ressam Çiğdem Yıldız’ ın iki tablosunu ve Gazeteci Yazar Yaşar Geler Ek  ‘in kitaplarını yine Ardahanlı olan SMA TİP 1 hastası olan Kaan Efe’ye Nefes Ol bebeğe bağışlamasıydı. Satışlardan elde edilen gelir Kaan Efe Şanal bebeğe gönderilecektir.
     

Katılımcılardan Ankara’dan gecemize katılan AKI-DER KADIN MECLİSİ BAŞKANI Canan Avşar Uzun ve yönetimi bir tablo alarak, Çıldır Akkiraz Köyü Derneği Başkanı Soner Akçay ‘da bir tablo alarak KAAN EFE BEBEĞE bağışta bulundular. Ayrıca salonda konulan bağış kumbaralarına da katılımcılardan bağış desteği istendi.
Yaklaşık iki saat süren kutlamalardan sonra kısa birer konuşma yapan Maltepe Kent Konseyi Başkanı Eray Aydın ve Maltepe Ardahanlılar Derneği Başkanı Yaşar Geler katılımcılara teşekkür ettiler. Halk, geceden mutlu ve coşkulu bir şekilde ayrıldı.
 

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI