10-10-2022 07:54:24

Ardahan Haberi: Kart ve kredi borcu için yeni düzenleme

AK Parti’nin önceki gün TBMM Başkanlığı’na sunduğu torba yasa teklifine göre, karşılıksız çek, protesto edilmiş senet, anapara ve taksit ödeme tarihi 1 Ekim 2022’den önce olan kredi kartı ve diğer kredi borçlarını ödeyemedikleri için Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi’ne bildirilen kişilerin ve kredi müşterilerine “kara listeden” çıkma imkanı tanınacak.
Ardahan Haberi: Kart ve kredi borcu için yeni düzenleme
Bu çerçevede 1 Temmuz 2023 tarihine kadar ödeme zamanı geçmiş borcunu ya da borcun tamamını ödeyenler ile borçlarını yapılandıranların kayıtları silinecek.

Kredi kuruluşları ve finansal kuruluşlar için, kredilerin yeniden yapılandırılması ve yeni kredi kullandırılması işlemlerine yönelik hukuki ve cezai sorumluluk doğmayacak.

Erdoğan açıklamıştı

Erdoğan’ın Eylül ayında iş dünyasına verdiği “Yurt dışındaki inşaat, bakım, onarım gibi işlerde Türk işçi çalıştıranlar gelir vergisi ödemeyecek” müjdesi de teklifle hayata geçiriliyor. Buna göre, yurt dışındaki onarım, montaj işleri ile teknik hizmetlerde çalışan hizmet erbabının ücretleri gelir vergisinden istisna tutulacak.

Yurt dışında çalışan işçiler, o ülkedeki hak edişlerini doğrudan Türkiye’ye transfer edemedikleri için maaşlarının Türkiye’deki yakınlarının hesabına yatırılmasını istiyordu.

Sonrasında işçilerin maaşlarından gelir vergisi kesiliyor işçi ödeyemeyince de borç çalıştığı şirkete geliyordu.

İntörn doktorlara müjde

Teklif ile intörn doktorlar ile diş hekimliği 5’inci sınıf öğrencilerine yapılan ödemeler de asgari ücret düzeyine çıkarılıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, teklifin TBMM’ye sunulmasının ardından önceki gece sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İntörn Doktorlar ile Diş Hekimliği beşinci sınıf öğrencilerinin aylık ödemelerinin net asgari ücret seviyesine çıkarılmasını içeren torba yasa teklifi Meclis’e sunuldu. İyi haberi sabaha kalmadan siz de arkadaşlarınıza verin” ifadelerini kullandı. 

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI