16-01-2023 19:44:51 Son Güncelleme: 16-01-2023 19:46:51

Ardahan Haberi: Kars imar planı çalışması yapıyor, Ardahan ne yapıyor

Çıldır Gölü’nün büyük bir bölümünün Ardahan’a ait olması ve Akçakale Yarımadasının da tamamının Çıldır ilçesi sınırları içerisinde yer almasına rağmen Kars Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Akçakale Yarımadasını Kars’a bağlı olarak gösterdi
Ardahan Haberi: Kars imar planı çalışması yapıyor, Ardahan ne yapıyor

Çıldır Gölü’nün büyük bir bölümünün Ardahan’a ait olması ve Akçakale Yarımadasının da tamamının Çıldır ilçesi sınırları içerisinde yer almasına rağmen Kars Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Akçakale Yarımadasını Kars’a bağlı olarak gösterdi. 

Kars Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Akçakale Alparslan Adasının Ardahan Çıldır İlçe sınırlarında olduğu halde, kütük ev iskelesi, Akçakale Alparslan Adasına imar plan çalışması yapıldığını duyurdu. 

Akçakale Yarımadasının Kars’ın Arpaçay ilçesi sınırları içerisinde yer aldığının belirtilmesi Ardahanlıların tepkilerine neden oldu. 

Ardahanlılar kendilerine ait olan Çıldır Gölü’ne ve Akçakale Yarımadasına sahip çıkarken, başta AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay ve yetkililer konu hakkında sessiz kalmaya devam ediyor.  

Kars Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nden yayınlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi;

“Kars İli Arpaçay İlçesinde sınırları içerisinde yer alan Akçakale Yarımadası Çıldır Ve Lavaş Gölleri Nitelikli Doğal Koruma Alanı– Çıldır Gölü İskelesi (KARS) yapılmasına ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı.

Kars İli Arpaçay İlçesinde sınırları içerisinde yer alan Akçakale Yarımadası Çıldır Ve Lavaş Gölleri Nitelikli Doğal Koruma Alanı – Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanına Çıldır Gölü İskelesi (KARS) yapılmasına ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı (KNİP-36854343) ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı (KUİP-36867895), 1 nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 109. maddesi hükümleri ile 3194 sayılı İmar Kanununun 9. maddesi uyarınca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı (Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü) tarafından 04.11.2022 tarihinde onaylanmış olup bahse konu koruma amaçlı nazım ve uygulama imar planı 03.01.2023 tarihinde İl Müdürlüğümüzün ilan panosunda ve “kars.csb.gov.tr” adlı internet sitesinin “duyurular” kısmında 1 (bir) ay süre ile askıya çıkarılmıştır”.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI