28-11-2022 20:19:35

Ardahan Haberi: Kabine Toplantısı sona erdi! Erdoğan alınan kararları açıklıyor

Kritik Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunuyor.
Ardahan Haberi: Kabine Toplantısı sona erdi! Erdoğan alınan kararları açıklıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 3 hafta aradan sonraki toplantıda ülkemizin geleceğine ilişkin önemli konular vardı. Hasan Keyf Tüneli ve bağlantılarını yaptığımız 8 Kasım'da İsveç Başbakanı'nı ağırladık. 1992 yılında kurulan 2021 yılındaki zirve ile de şu anki halini alan Türk Devletleri Teşkilatı uluslararası yapılar arasına girdi. KKTC'nin gözlemci üye olarak teşkilata girmesi, önemli bir kazanım olmuştur.

İstiklal Saldırısında 6 vatandaşımız hayatını kaybetti. Olayın faili kısa sürede yakalandı. Biz bu tür saldırılarla verilen mesajları gayet iyi anlıyor, gerekli cevapları veriyoruz. Bu yıl birlikte toparlanma teması ile yapılan G20 zirvesinde ülkemizin küresel krizlere ilişkin katkılarını liderlerle görüştük. Sağlıktan dijital dönüşüme, göçe kadar dünyayı zorlayan her konuda ülkemizin yapacağı katkıları anlatarak samimi bir iş birliği çağrısında bulunmay sürdüreceğiz.

TAHIL KORİDORU ANLAŞMASI

Ukrayna ve Rus liderler görüşmeler yapıyoruz. Geçtiğimiz hafta bir dizi telefon görüşmesi yaptık ve tahıl sevkiyatının 120 gün daha uzatılmasını sağladık. Amacımız kalıcı barışa kadar bu temasları sürdürmektir.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI