27-11-2022 12:44:46 Son Güncelleme: 27-11-2022 12:46:46

Ardahan Haberi: Her karışı güvenli hale getireceğiz’

Harekatlarla sınır ötesinden başlayarak her karışıyla ülkeyi güvenli hale getirmeye kararlı olduklarını ifade eden Erdoğan Konya’daki köpek katliamı hakkında “Hayvanlara zulmetme hakkına kim nerede olursa olsun sahip değildir” dedi.
Ardahan Haberi: Her karışı güvenli hale getireceğiz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Konya’da ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikası, Büyükşehir Yatırımları ve Afşar Barajı ile diğer tesislerin toplu açılış törenine katıldı. Konuşmasına Pençe-Kilit Harekat bölgesinde şehit düşen üç askere Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

GÜVENLİ HALE GETİRMEKTE KARARLIYIZ: Milletimizin ve devletimizin bekası, huzurlu ve güçlü geleceğimiz için canlarını feda eden tüm kahramanlarımızı şükranla yad ediyoruz. İnşallah bu harekatlarla adım adım ülkemizi sınırları ötesinden başlayarak her karışıyla güvenli hale getirmekte kararlıyız.

DÜNYA ÇAPINDA ÜRETİM: Sanayinin şehri Konya’ya, ASELSAN öncülüğünde 470 milyon liralık yatırımla kurduğumuz dünya çapında üretim yapacak bir silah sistemleri fabrikasının  açılışını bugün yapıyoruz. Bu fabrikamız uzaktan kumandalı silah sistemleri başta olmak üzere, her türlü çap ve kalibredeki silah üretimiyle ülkemize savunma sanayinde çok üstün özellikler kazandıran bir tesistir. Konya, av tüfeğiyle başlayan silah üretimi serüvenini küresel bir oyuncu seviyesine çıkartarak hem kendisinin hem ülkemiz önünde yepyeni pencereler açmıştır.

YENİ BİR TİCARET KANALI: Konya ülkemizin ulaşım ağlarının önemli merkezleri arasında yer alıyor. Bugün 64 kilometreyi bulan yolu 1371 kilometrelik Eğiste Hadimi Viyadüğü, 420 metrelik tüneli 6 kilometrelik Çumra bağlantısıyla gerçekten iftihar verici bir eserin açılışını yapıyoruz. Eğiste Hadimi Viyadüğü, yükseklikleri 42 ile 166 metre arasında değişen 8 orta ve 2 kenar ayakları ile kendi alanında ülkemizin en büyük köprüsüdür. Böylece, İç Anadolu ile Akdeniz bölgelerimiz arasında yeni bir ticaret ve turizm kanalını daha ülkemize kazandırıyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın tamamladığı Yüksek Hızlı Tren Garı ile çeşitli yol kavşak ve restorasyon projelerini de hizmete açıyoruz.

KAPSAMLI İHYA PROJESİ: Konya Avşar Hadimi Barajı 127 metre yüksekliği ve 1 milyar liralık maliyeti ile ülkemiz tarımına önemli katkılar yapacak bir eserdir. Sulama projeleri tamamlandığında 290 bin hektar araziye bereket getirecek Avşar Hadimi Barajımız bu açılışla su toplamaya başlayacaktır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile Konya Büyükşehir Belediyemiz beraberce kapsamlı bir ihya projesini hayata geçirdi. Şehrin 20 farklı noktasında kentsel yenileme, dönüşüm ve restorasyon çalışmalarıyla şehrin mazisiyle, bugünü ve geleceği arasındaki köprüler tahkim edilmiştir. 

MUSLUK AÇMIYORUZ: Şehrin tarihi bölgesinin dokusuna uymayan yapıların tümü yıkılıp yeniden inşasıyla ortaya çıkan 564 milyon liralık bir yatırımı buraya yaptık. TOKİ’nin inşa ettiği Selçuklu’da 1057, Taşkent’te 142, Karapınar’da 603, Emirgazi’de 142, Halkapınar’da 170, Yunak’ta 94 konutun resmi açılışlarını da yapıyoruz.

20 İLÇEYE DOĞAL GAZ: Yunak, Hadim, Çumra ve Karatay ilçelerimize kurulan yeni trafo merkezleri ile Altınekin, Yunak, Tuzlukçu, Hadim ve Emirgazi’ye getirilen doğal gaz hatlarını da resmen hizmete açıyoruz. Böylece Konya’da doğal gaza kavuşan ilçe sayımız 20’ye yükseliyor.

RIZA GÖSTERMEYİZ: Geçtiğimiz günlerde aslında ülkemizin en modern tesisi olan, belediyemizin hayvan barınağında, görevli 2 vicdansızın sebep olduğu görüntüleri ne yazık ki biz de üzüntüyle takip ettik. Haklarında hemen adli ve idari takibat başlatılan sorumlular tutuklanmış, gereken tedbirler alınmıştır. Hayvanlara zulmetme hakkına kim, nerede olursa olsun sahip değildir. Hayvanların korunmasıyla ilgili en ileri yasal düzenlemeleri, uygulamaları hayata geçirmiş bir yönetim olarak başka aksi yönde hiçbir davranışa rıza gösteremeyiz.

18 MİLYAR 466 MİLYONLUK YATIRIM: Özel sektörümüzün yatırım bedeli 7 milyar 143 milyon lirayı bulan Selçuklu Organize Sanayi’deki 50 ayrı fabrika ile Karatay’da 1065 dükkanlı 7 ayrı sanayi sitesinin resmi açılışını yine bugün buradan yapıyoruz. Böylece Kamu, belediye ve özel sektör olarak bugün Konya’mızda 18 milyar 466 milyon liralık eser ve hizmetin resmi açılışını gerçekleştirmiş oluyoruz. Tüm bu yatırımların Konya’mıza, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

 

 

‘Enflasyon da inecek’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu açılış töreninin ardından Mevlana Müzesi’ni ziyaret etti. Erdoğan daha sonra Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen partisinin İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Erdoğan, Rusya-Ukrayna krizine değinerek, “Biz kimseyle kavgalı olmadık. Biz dost kazanma üzerine politikalar oluşturduk. Şimdi Karadeniz tahılı geliyor mu? Geliyor. Her tarafa gidiyor mu? Gidiyor. Biz şimdi buğday alıp, un yapıp, bu unu fakir fukara garip guraba ülkelere göndermenin hazırlığı içerisindeyiz. Türkiye bu. Bay Kemal buna senin hayalin bile ulaşamaz. Enerji krizi sebebiyle Avrupa ülkeleri kışı nasıl geçileceklerini düşünürken, hamdolsun biz İçimiz rahat bir şekilde kışa giriyoruz” dedi. Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerini sürdüren Erdoğan, şöyle konuştu: “Suriye’deki harekatımızdan, faiz meselesine, en sonunda ne demiştim ‘tek haneliye ineceğiz’. Faizde tek haneliye indik mi indik. Bundan sonra da bu böyle devam edecek. ‘Ya işte enflasyon şöyle böyle.’ Merak etmeyin o da inecek. Bay Kemal senin aklın bu işlere ermez. O da olacak. 18 Mart Çanakkale Köprüsü nasıl olduysa, Kanal İstanbul’da öyle olacak. Denizin altından Marmaray’ı geçirdik. Engellemeseydiler Marmaray 4 yıl erken bitecekti. Şimdi biz bu ara ne yaptık bir de Artvin’de Yusufeli barajını ve Hidroelektrik Santralini yaptık. Kaça mal oldu yaklaşık 35 milyara mal oldu. İnşallah her yıl 5 milyar oradan geri dönüş olacak ve 7 yılda kendi kendini finanse edecek. 7 yıldı. Bay Kemal’in aklı buna erer mi? Ermez.”

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI