03-12-2022 14:45:42

Ardahan Haberi: Havalara girmeyin, ayağınız yere bassın

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Çanakkale’den ABD ve Yunanistan’a mesaj verdi. ABD’den Suriye’nin kuzeyinde terör örgütüne desteği kesmesini isteyen Akar, Atina’ya da “Herhangi bir şekilde üçüncü tarafların söylemleriyle kendinizi havalarda görmeyin, ayaklarınız yere bassın” uyarısında bulundu. Akar, olası kara harekatı konusunda ise “Tahdit yok” dedi.
Ardahan Haberi: Havalara girmeyin, ayağınız yere bassın
AK Parti’nin Çanakkale’deki “2023’e Doğru Şehir Buluşmaları” toplantısına katılan Akar, “Terörü kaynağında yok etme” anlayışıyla hareket ettiklerini, bu kapsamda Irak’ın kuzeyindeki Pençe serisi operasyonların sürdüğünü, Pençe Kilit Harekatı’nda bugüne kadar 491 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Suriye’nin kuzeyinde de bir terör koridoru kurulmasına asla izin verilmeyeceğini tekrarlayan Akar, Rusya, ABD ve diğer müttefik ülkelerin verdikleri sözlere uymaları gerektiğini vurguladı. Akar olası kara harekâtı konusunda da şunları söyledi: “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin harekâtında herhangi bir tahdit yok. Yapılması gereken ne varsa bundan sonra da yapmaya hazırlanıyoruz... Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Diyoruz ki teröristlere olan desteğinizi kesin, ilişkinizi kesin, bunları desteklemeyin, bunlardan vazgeçin. Bunlarla bir yere varamazsınız. Sizin müttefikiniz, sizinle iş birliği yapabilecek güç: Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Dolayısıyla terör ile mücadelede dayanacağınız dayanak Türk Silahlı Kuvvetleridir, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir diye kendilerine hatırlattık, hatırlatıyoruz.”

‘Diyaloğu bozmayın’

Yunanistan ile son dönemde yaşanan gelişmelere de değinen Akar, problemlerin diyalogla çözülmesinin önemine vurgu yaptı. Akar, “Yunanistan’ın gerginliği artırıcı eylem ve söylemlerinden vazgeçmesini ve bu konuda olabildiğince sorumlu ve sağduyulu konuşmalarını beklediğimizi söylüyoruz. Ortamı germeyin, diyalog ortamını bozmayın diyoruz” dedi.

Türkiye’nin bu konuda ne kadar sabırlı olduğuna vurgu yapan Bakan Akar, “Biz barışçıl yol ve yöntemlerle bu işin çözülmesinden yanayız. Bizim diyalog çağrımız bir zafiyet değil, ‘hakkımızı hukukumuzu koruyacağız, hiçbir oldubittiye izin vermeyeceğiz’ dememiz de bir tehdit değil. Herhangi bir şekilde üçüncü tarafların söylemleriyle kendinizi havalarda görmeyin, ayaklarınız yere bassın, akıllı, mantıklı olun ve bu işlerimizi oturup konuşalım, çözelim ve sulhu sükunu sağlayalım” açıklamalarında bulundu.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI