06-04-2023 21:45:09

Ardahan Haberi: Hanak ta küçükbaş hayvanlar, havaların ısınmasıyla meraya çıkarıldı.

Ardahan’da meralar, ilkbaharın gelmesiyle koyun sürüleriyle şenleniyor. Ardahan’ın Hanak ilçesinde küçükbaş hayvanlar, havaların ısınmasıyla meraya çıkarıldı
Ardahan Haberi: Hanak ta küçükbaş hayvanlar, havaların ısınmasıyla meraya çıkarıldı.

Ardahan’da meralar, ilkbaharın gelmesiyle koyun sürüleriyle şenleniyor. Ardahan’ın Hanak ilçesinde küçükbaş hayvanlar, havaların ısınmasıyla meraya çıkarıldı.

Hayvancılığın önemli merkezlerinden olan Ardahan’da, yüzlerce koyun sürüsü meralara çıkarılırken, zorlu geçen kış şartlarının ardından çobanların da meradaki mesaisi başladı.

Hanak’ta hayvanlarını kuru ot ve samanla besleyen çiftçiler, havaların ısınmasıyla büyük mutluluk yaşadı. Beyaz örtünün kalkmasıyla hayvanlar meralarda otlamaya başlarken, üreticiler de yem maliyetinden kurtuldu.

Zorlu kış mevsiminin ardından hayvanlarını meralara çıkardıklarını ifade eden çobanlar, karların erimesi ile tekrar ilkbaharın coşkusunu yaşadıklarını belirterek, “Kış mevsimi nedeniyle hayvanlarımızı bir süre ahırda besledik. Karların erimesi ile hayvanlarımızı meralara çıkardık. Bundan sonra sabahtan akşama kadar küçükbaş hayvanlarımızı meralarda otlatacağız” dedi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI