02-11-2022 19:54:48

Ardahan Haberi: Göle de Ahır Kent Kurulacak

Ardahan İli Göle İlçesinde bulunan 179 adet büyükbaş hayvancılık işletmelerinin yeni yerleşim alanına taşınmasına yönelik fizibilite çalışması yapılarak daha sonra yatırım projesiyle Göle İlçesi’nin hayvancılık üssü haline getirilmesi, mahallelerde bulunan hayvancılık işletmelerinden kaynaklı sorunların çözüme kavuşturulması ve sosyo-ekonomik yönden gelişim potansiyelinin ortaya çıkarılması ve artırılması amaçlanmaktadır.
Ardahan Haberi: Göle de Ahır Kent Kurulacak


Alınan bilgilere göre Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Serhat Kalkınma Ajansına (SERKA) sunulan “Göle İlçesi Hayvan İşletmelerinin Taşıma“ Projesinin hayata geçirilmesi için sözleşme imzalandı.


Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2022 yılı Fizibilite Desteği (FZD) Programı kapsamında mali destek almaya hak kazanan “Göle İlçesi Hayvan İşletmelerinin Taşıma Projesi” başlıklı projenin sözleşmesi SERKA Genel Sekreteri V. Nurullah Karaca , Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Fatih Cineviz ve Göle Belediye Başkanı  Ilhan Gültekin'in katılımları ile imzalandı.
Göle İlçesi Hayvan İşletmelerinin Taşıma Projesine Serka ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenecek.


Bu proje ile, Ardahan İli Göle İlçesinde bulunan 179 adet büyükbaş hayvancılık işletmelerinin yeni yerleşim alanına taşınmasına yönelik fizibilite çalışması yapılarak daha sonra yatırım projesiyle Göle İlçesi’nin hayvancılık üssü haline getirilmesi, mahallelerde bulunan hayvancılık işletmelerinden kaynaklı sorunların çözüme kavuşturulması ve sosyo-ekonomik yönden gelişim potansiyelinin ortaya çıkarılması ve artırılması amaçlanmaktadır.
 

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI