25-10-2022 19:19:37

Ardahan Haberi: Finlandiya heyeti ile teröristlerin iadesini görüşmeleri başladı

Adalet Bakanlığı ile Finlandiya Adalet Bakanlığı yetkilileri arasındaki görüşmeler bugün saat 10.00’da Ankara’da başladı. Adalet Bakanlığı heyetine Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürü Kasım Çiçek başkanlık ediyor.
Ardahan Haberi: Finlandiya heyeti ile teröristlerin iadesini görüşmeleri başladı

İsveç ile NATO'ya üyelik başvurusu yapan ve NATO Zirvesi'nin düzenlendiği İspanya'nın başkenti Madrid'de terör örgütlerine karşı Türkiye ile iş birliği taahhüdünde bulunarak üçlü muhtıraya imza atan Finlandiya, Ankara'ya heyet gönderdi.

Finlandiya Adalet Bakanlığı yetkilileri ile Türkiye Adalet Bakanlığı yetkilileri arasındaki görüşme saat 10.00'da başladı.

Toplantıda Adalet Bakanlığı heyetine Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürü Kasım Çiçek başkanlık etti. İki ülkenin Adalet Bakanlığı yetkilileri arasındaki toplantı 6 saat sürdü.

Toplantıda Adalet Bakanlığı, Finlandiya’dan iadesini talep edilen PKK ve FETÖ terör örgütü mensuplarına ilişkin iade dosyalarını gündeme getirerek, terör örgütü mensuplarının iki ülke arasındaki adli yardımlaşma anlaşmaları kapsamında Türkiye’ye iade edilmesini talep etti.

İlgili haberBakan Bozdağ: Anayasa çalışmamız nihayete erdiHaberi Görüntüleİlgili haberFinlandiya heyeti Ankara’ya geliyorHaberi Görüntüleİlgili haberBakan Bozdağ'dan İsveç ve Finlandiya'ya 'teröristleri iade edin' çağrısıHaberi Görüntüle
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI