30-11-2022 17:43:06

Ardahan Haberi: Cumhurbaşkanı seçme hakkı halktan alınamaz

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Altılı Masa’nın yeni anayasa teklifini değerlendirirken, halkın cumhurbaşkanı seçme hakkının geri alınamayacağını söyledi.
Ardahan Haberi: Cumhurbaşkanı seçme hakkı halktan alınamaz

AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanları Buluşması’nda Çelik özetle şunları söyledi: “Cumhurbaşkanını halkın seçmesi kararının alınmasından sonra, eğer herhangi bir siyasi irade cumhurbaşkanı halkın seçmesi şeklindeki yetkiyi halktan almaya kalkarsa bu halkın elde ettiği demokratik bir kazanımın gasp edilmesi anlamına gelir. Bu bilindiği için parlamenter sistem olsun ama aynı zamanda da cumhurbaşkanı halk tarafından seçilsin. Bu şekilde olduğu zaman işte sizden öncekilerin Türkiye’de çektiği sıkıntıların yeniden dirileceği, vesayetin kafasını uzatacağı bir ortamın doğacağından kimsenin kuşkusu olmasın. Bu hakkı kimse geri alamaz.”

AK Parti’nin geçmişte parlamenter sistemin düzeltilmesi için elimizden gelen gayreti gösterdiğini, ancak CHP’nin sunulan tüm düzenlemeleri engellemek için elinden geleni yaptığını söyleyen Çelik, “Vatandaşın iradesinin gasp edildiği bütün süreçlerin arkasında cumhuriyet tarihi boyunca CHP oldu. Şimdi o CHP çıkmış, bir masada müttefikleri ile Türkiye’ye demokrasi vadedeceğini söylüyor” dedi.

 

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI