03-12-2022 14:49:43 Son Güncelleme: 03-12-2022 14:50:43

Ardahan Haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Şanlıurfa'da önemli açıklamalar

Şanlıurfa'da toplu açılış töreninde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, alana katılan kişi sayısını açıklayarak 'Bu bir rekor' dedi. Erdoğan, terörle mücadele konusunda da önemli mesajlar verdi.
Ardahan Haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Şanlıurfa'da önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa Abide Kavşağı'nda, Şanlıurfa Kuzeybatı Çevre Yolu, Abide Kavşağı İlave Köprü Viranşehir Pompaj Sulaması 1. ve 2. Kademe ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde dikkat çeken mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; Yaklaşık 3,5 yıllık aranın ardından bir kez daha sizleri en kalbi duygularımla, hasretle, muhabbetle selamlıyorum. Urfa'yı özlemişiz. Görüyorum ki Urfa da bizi özlemiş. NE diyor Urfa'nın yetiştirdiği büyük sanatçımız İbrahim Tatlıses? "Seni gördüğüm zaman dilim neden tutulur, seni gördüğüm zaman güller elimde kurur. Susma gönlüm sen söyle, haydi gönlüm sen söyle. Aşkımı sevgiliye, derdimi sevgiliye…" Biz bugün derdimizi size söylemeye, sevincimizi sizinle paylaşmaya geldik.

Urfalı kardeşlerimin gönüllerinin hep bizimle birlikte olduğunu biliyoruz. Biz de Urfa'yı ve Urfalıları Allah için seviyoruz. Burası peygamberler şehridir. Burası, mayası kardeşlikle yoğurulmuş bir coğrafyanın en güzide şehridir. Burası, Türklerin, Kürtlerin, Arapların asırlardır kardeşçe yaşadığı bir medeniyet şehridir. 1000 yıllık bu birlikteliği hep beraber dünyanın en güzel kültürel zenginliklerinden birine çevirdik.

Bölgemizde yaşanan istikrarsızlıkları, kavgaları, kargaşaları ve bunların yol açtığı felaketleri, acıları, zulümleri görüyorsunuz. Siz zayıf olursanız, dışarıdan karışanınız da, karıştıranınız da çok olur. Bugün binlerce kilometre öteden gelip kendi güvenlik ve refahları için bu bölgede bayrak gösterenleri, felaket vekalet savaşı yürütenleri görüyorsunuz. Üstelik bunu yapanlar aynı zamanda Türkiye'nin kendi sınırlarını, kendi vatandaşlarının hayatını güvenlik altına almasına da karşı çıkıyor. Çünkü, bunların derdi ne bu coğrafyadaki Kürt'tür, ne bu coğrafyadaki Arap'tır, ne bu coğrafyadaki Türk'tür. Ne bu kadim coğrafyanın asli halkları olan diğer kesimlerdir. Bunların tek derdi kendi siyasi ve ekonomik çıkarlarıdır.

"TÜRKİYE ARTIK KARARLARINI KENDİ İRADESİYLE VERMEKTE"

İşte görüyorsunuz sınırlarımız ötesinde besleyip büyüttükleri terör örgütü bulduğu her fırsatta ülkemize saldırıyor. Çocuk, kadın demeden vatandaşlarımızı katlediyor. Ülkemizin yaklaşık 40 yılına mal olan terörle mücadele döneminde yitirdiğimiz on binlerce canın, yaşadığımız ekonomik ve sosyal kayıpların hesabı geçmişte sorulmadığı için bugün aynı cüretle karşımıza çıkıyorlar. Ama hamdolsun artık Türkiye, eski Türkiye değil. Artık Türkiye, eline vur ekmeğini al, başına vur diz çöktür uysallığıyla teslim alınmış eksi Türkiye değildir. Bugün kendi siyasi, ekonomik, askeri vizyonlarını kendi belirleyen, demokrasi ve kalkınma atılımlarını kendi iradesiyle hayata geçiren, bölgesinde ve dünyada söz sahibi olan bir Türkiye var. Geçtiğimiz 20 yılda asırlık eser ve hizmetlerle kayıplarını telafi eden, altyapısını kuran, özgüvenini kazanan Türkiye, artık kararlarını kendi iradesiyle vermekte, atılımlarını kendi gücüyle gerçekleştirmektedir. Dünyanın salgından savaşa kadar pek çok krizin pençesinde kıvrandığı bir dönemde biz sadece altyapımızın gücünü ispat etmekle kalmadık, aynı zamanda Türkiye Yüzyılını inşa etme kabiliyetimizi de dost düşman herkese kabul ettirdik.

Ülkemizin üretimden diplomasiye her alanda sahip olduğu potansiyeli en üst seviyede hayata geçiriyoruz. Daha önce hedeflerimize dudak bükerek bakanlar artık doğruya doğru diyerek bu tabloyu kabullenmek mecburiyetinde kalıyor. İnşallah 2023'te Türkiye'yi küresel ligin zirvesine çıkararak yeni bir dönemin kapılarını aralayacağız.

"BU BİR REKOR"

 

 

Az önce resmi rakamı aldım. Şu anda bu alanda 110 bin kişi var. Bu bir rekor. İşte bu Türkiye'nin en önemli lokomotiflerinden biri de Şanlıurfa. Nemrut'u kendi ateşinde boğan, Hazreti İbrahim'ini sabrın zaferinin sembolü Hazreti Eyüp'ün, dünyanın en büyük sulama projesi GAP'ın şehri Şanlıurfa, inşallah Türkiye Yüzyılının da yıldızı olacaktır. Ülkemizin yaş ortalaması en genç şehri olan Şanlıurfa, geçmişimizin şanlı temsilcisi, geleceğimizin teminatı, gönüllerimizdeki yerini giderek daha da güçlendiriyor.

"BİZ ENSARI DA BİLİYİZ, MUHACİRİ DE BİLİRİZ"

Türkiye olarak Bosna'daki, Karabağ'daki, Libya'daki kardeşlerimize hangi duyarlılıkla sahip çıkıyorsak Suriye'deki kardeşlerimize de aynı hissiyatla sahip çıkıyoruz. Ekonomi, diplomasi, terörle mücadele, terörle mücadelenin yanında hep birlikte Allah'ın izniyle hiç taviz vermeden bu topraklardaki mülteci kardeşlerimie gönüllerimizi açmak. Biz gönüllerimizi açtık mı? Biz ensarı da biliriz, muhaciri de biliriz. Bay Kemal bilmeyebilir ama biz biliriz. Onda öyle dert yok. O ne ensardan anlar ne muhacirden anlar. Hiçbir zaman mazlumun kimliğine bakmadık, bakmayız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRGençler istedi, Bakan Akar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aradıHaberi Görüntüle

Şanlıurfa'ya bugüne kadar toplam 70 milyar liralık kamu yatırımı yaptık.

Ceylanpınar ve Akçakale'ye doğal gaz arzına bugün başlıyoruz. Harran ve Halfeti'ye de bu ay içinde doğal gaz vereceğiz. 

Şehrimizdeki güneş enerji sistemleri yatırımlarını zel olarak teşvik ediyoruz.

6 ilmizde tarımsal sulama amaçlı elektrik tüketimine son 4 yılda 3 milyar liranın üzerinde destek verdik.

Çiftçilerimizin kullandığı elektriği maliyetinin yarısında vermek için devletimiz 15 milyar liralık yükü üstleniyor.

Yeni bir müjdeyi daha sizlerle paylaşmak istiyorum. Şanlıurfa'nın verimine verim katmak için yenilenebilir enerji endüstrisi bölgesi kuruyoruz. Şanlıurfa'yı yenilenebilir enerji merkezi haline getireceğiz.

Erdoğan'dan kararlılık vurgusu:Emperyalist emellere hizmet edenler başaramayacaklarHaberi Görüntüle

Kimse boş hayale kapılmasın, yanlış hesap yapmasın. Siz bay Kemal'e onun yanındakilere bakmayın. Şimdi mesajlarımızı tek tek verelim.

1- Allah'ın izniyle ve milletimizden alacağımız güçle 2023 seçimlerinde bir dönem daha bu kardeşinizi göevlendirmeye var mısınız?
2- Yine Allah'ın izniyle milletimizin takdiriyle Meclis'te çoğunluğu elde ederek yasama faaliyetlerini sürdürmeye biz hazırız. Siz de bu görevi bize vermeye hazır mısınız?
3- Türkiye Ekonomi Modeli'ni başarıya ulaştırarak insanlarımızın sıkıntıları bir bir geride bırakacağız. Biz büyümeye hazırız. Siz bu görevi bize vermeye hazırız?
4- 30 km'lik güvenlik şeridini mutlaka tamamlayacağız. Terör koridoruna izin vermeyeceğiz.Kimse güvenliğimizi tehdit edemez, buna izin vermeyiz.<

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI