05-09-2022 18:15:54

Ardahan Haberi: CHP'li Tekin'in 'HDP'ye bakanlık' sözüne İYİ Parti'den tepki: Asla razı olmayız

CHP ile İYİ Parti arasında "HDP'ye bakanlık sözü" tartışması çıktı. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, katıldığı bir canlı yayında "HDP'ye bakanlık verilebilir" dedi. Bu sözlere İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu, sert tepki gösterdi. Ağıralioğlu, "Kime sordunuz da veriyorsunuz. Biz razı olmayız" dedi.
Ardahan Haberi: CHP'li Tekin'in 'HDP'ye bakanlık' sözüne İYİ Parti'den tepki: Asla razı olmayız

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Tekin, 6'lı masanın henüz neden adayını açıklamadığına da değindi. Tekin, "Kim aday olacak? Tabi ki elbette ki herkes merak eder. 9 ay önce aday açıklamak hele Türkiye koşullarında hiçbir orantı yok. Hadi 9 ay önce seçim kampanyasına başlayalım derseniz kendinizi çökertirsiniz" dedi.

KILIÇDAROĞLU ADAY OLACAK MI?

Gürsel Tekin, "Mutabakat olmazsa Kemal Kılıçdaroğlu aday olur mu?" sorusuna ise "Sayın genel başkanımızın nezaketi de bunu uygun değil. Genel başkanımı çok iyi bildiğim için öyle her koşulda hele bireysel olarak söz konusu kendisi ise bir dayatma yapmayacağını biliyorum" cevabını verdi. 

CHP, HDP'YE BAKANLIK MI VERECEK?

"Millet İttifakı HDP’ye bakanlık verebilir" iddiasına Gürsel Tekin "Her partiye verilebilir" sözüyle karşılık verdi.

HDP'YE BAKANLIK SÖZÜNE TEPKİ

Gürsel Tekin'in "Bakanlık verilebilir" sözlerine İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Ağıralioğlu "Kime sordunuz da kime neyi veriyorsunuz? Biz böyle bir şeye asla razı olmayız. PKK'ya terör örgütü diyemeyen ve terörle bağını kopartamayan HDP ile asla yol yürümeyiz" dedi.

6'LI MASA ADAYINI NE ZAMAN AÇIKLAYACAK?

Tekin, Millet İttifakı’nın adayını açıklayacağı tarihi kişisel görüşüm diyerek "Yıl sonunu bulur" ifadeleriyle açıkladı.

 KILIÇDAROĞLU'NDAN 'HDP'YE BAKANLIK' AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu' da 'HDP'ye bakanlık' sözüyle ilgili açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Karar alınırken altı lider oturup karar alacağız. Burada önemli olan altı liderin karar almaları. Ve aldıkları kararları kapı arkasında değil kamuoyu önünde duyurmaları." dedi.

TANJU ÖZCAN: GEREĞİNİN YAPILMASINI UMUYORUM

Gürsel Tekin'e CHP içinden de tepki geldi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “HDP’ye bakanlık verilebilir' ne demek. HDP, terör örgütü ile bağını kesti de bizim mi haberimiz yok? Bu söz en hafif tabirle aymazlıktır. Sözlerin parti adına bağlayıcılığı yok biliyorum. Bu yüzden partimizin yetkili kurullarının Gürsel Tekin ile ilgili gereğini yapmasını umuyorum." dedi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI