24-10-2022 23:01:30

Ardahan Haberi: CHP'de 'kimyasal silah' krizi! Tanrıkulu'na tepki: Sana ne kardeşim

CHP'de Sezgin Tanrıkulu'nun 'kimyasal silah' çıkışıyla başlayan tartışma sürüyor. Tanrıkulu'na son tepki CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'dan geldi.
Ardahan Haberi: CHP'de 'kimyasal silah' krizi! Tanrıkulu'na tepki: Sana ne kardeşim

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu 'Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda kimyasal silah kullanılıyor.' dedi. Tanrıkulu'nun iddiasına kendi partisinden de tepkiler sürüyor. CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, "Parti kesin tavır almalı" dedi. Erol'dan "Tanrıkulu'nun açıklaması MYK'da gündeme gelecektir" vurgusu geldi.

CHP'DE KİMYASAL SİLAH TARTIŞMASI

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonlarda kimyasal silah kullanıldığı iddiasıyla ilgili sözlerine CHP içinden tepkiler sürüyor. Tanrıkulu'na son tepki CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'dan geldi. Erol, "Bu aptalca iddialara, karalamaya, TSK'yı hedef gösteren, hele bir de seçime giderken... Sana ne kardeşim. Bu açıklamayı yapmak sana mı düşer?" dedi.

TANRIKULUNA TEPKİ: PARTİ KESİN TAVIR ALMALI

Tanrıkulu'nun çıkışını sorumsuzca bulduğunu söyleyen Erol, "Parti kesin tavır almalı. Devletin kurumları üzerine asla bir milletevikili seviyesini aşarak ne bir açıklama yapmalı ne de soru önergesi vermeli. Yarın MYK toplanacak, muhakkak orada gündeme gelecektir." dedi.

"ASLA DOĞRU BULMUYORUM"

TSK'nın töhmet altında bırakılmasının asla doğru bulmadığını belirten Gürsel Erol açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Hiçbir şartta ve koşulda, sınır ötesinde sınır içinde yapılan teröre karşı operasyonlarda silahlı kuvvetlerin eylemleri sorgulanamaz, eleştirilemez asla. Ben bunu doğru bulmuyorum ve o eleştirileri de sorumsuzca buluyorum. CHP'nin geçmişini, tarihini, köklerinin nereye dayandığını bilmeyenlerin bu şekilde açıklama yapması silahlı kuvvetlerimizi töhmet altında bırakmasını asla doğru bulmuyorum. Düşünüyorum ki, o açıklamayı yapan arkadaşımızla ilgili yarın MYK'mız toplanacak, mutlaka orada gündeme gelecektir. Ben MYK'da olmadığım için onunla ilgili nasıl bir işlem yapılacağını, nasıl bir tedbir alınacağını bilmem. Ama açıklaması sorumsuzca bir açıklamadır. Sorumsuzca bir açıklama, doğru bulmuyorum. Kendi CHP tarihimizi bilmemektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRCumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'TSK, kimyasal silah kullanıyor' iddialarına sert tepki: Bunlar ahlaksızdırHaberi Görüntüle

"HER ŞEYİN DENETİMİ VAR"

Seçime gidiyoruz. Bizim iddiamız insanları yönetmek değil, devleti yönetmek. Bizim iddiamız devletin kurumlarıyla çatışmak değil, bizim iddiamız devletin kurumlarını adil, kanunlara uygun yönetmek. Bizim iddiamız çatışma kültürü üzerinden bir siyaset kampanyası yaşatmak değil. Şimdi, TSK'nın o bölgede... Hukukçusunuz ya, ben lise mezunuyum ya. Akşam bir profesör arkadaşıma da söyledim, ya hiç mi bilmiyorsun siz NATO üyesisiniz. NATO üyesi bir silahlı kuvvetlerin kullandığı tüm silahlar, deposundaki asker botundan eline taktığı eldivene kadar envanterinde olması lazım. NATO ülkesisiniz siz, siz bir orta doğu ülkesi değilsiniz ki. Sizin her şeyinizin bir kuralı, denetimi var.

"BU OYUNLARA GELMEYİN"

"Uluslararası güçlerin olduğu bir bölgede silahlı kuvvetler kimyasal silah kullanıyor" Yahu arkadaşlar bu oyunlara gelmeyin. Bu aptalca iddialara, karalamaya, silahlı kuvvetleri hedef gösteren; hele bir de seçime giderken sanane kardeşim. Yani bu açıklamayı yapmak sana mı düşer? Bizim milli savunma komisyonumuzda arkadaşlarımız var. Onlar önce bir ziyaret ederler, neyin nesidir diye. Herkesin böyle tepki vermesi de doğru değil. Şimdi bir İstanbul milletvekilinin söylemini, ben Elazığ'da onun savunmasıyla ilgili her gittiğim evde karşıma çıkıyor. Yani ben kendimi anlatacağıma, iktidar partisinin yanlışlarını anlatacağıma, CHP'nin niye iktidar olması gerektiğini anlatacağıma dönüyorum savunmaya çekiliyorum. Sorumsuzca açıklamalar ve parti bu konuda çok kesin tavır almalı. Yani genel politikalar üzerine, devletin politikaları üzerine asla bir milletvekili yetkisini, sorumluluklarını aşarak ne bir açıklama yapmalı ne bir soru önergesi vermeli.

ÖZTRAK: MEHMETÇİĞİN SİCİLİ TEMİZ

CHP'li Tanrıkulu'na genel merkezden de tepki gelmişti. Parti Sözcüsü Faik Öztrak, iddiaların yanlış olduğunu vurgulayarak, "TSK, terörün en sıcak günlerinde bile kimyasal silaha asla tevessül etmemiştir. Mehmetçiğimizin sicili temizdir. Öyle hassas ve istismara açık bir konuda ulu orta açıklama yapılması yanlış olmuştur, doğru bulmuyoruz." dedi.

TORUN: OLUMSUZ İTHAMLARI KABUL ETMEYİZ

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise, "Askerin moralini bozacak, orduya herhangi bir şekilde olumsuz ithamda bulunacak olayı kabul etmeyiz." açıklamasında bulunmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRMSB’den kimyasal silah iddialarına sert tepki: Bu tür mühimmat envanterde bulunmuyorHaberi Görüntüle

CHP'deki son gelişmeleri CNN Türk muhabiri Melike Görür aktardı.

Görür'ün açıklamaları şöyle:

MYK'nın önemli gündem maddelerinden birisi CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun kimyasal silah iddiaları olacak. Bilindiği üzere Tanrıkulu, terör operasyonlarında kimyasal silah kullanıldığını iddia etmişti. Tanrıkulu konunun araştırılması için Meclis gündemine bir soru önergesi vereceğini söylemişti.

ÖNERGE ONAYA TAKILDI

Önerge hazırlandı, ancak CHP grubunun onayına takıldı. CHP Grubu önergeyi Meclis gündemine getirmedi. CHP'den de Tanrıkulu'na peş peşe tepkiler geldi.

TANRIKULU İÇİN NE KARAR ÇIKACAK?

Bu konuda CHP yönetiminin tavrı net. Peki bugün MYK toplantısında CHP'li Sezgin Tanrıkulu hakkında bir karar alınacak mı? Edinilen bilgilere Sezgin Tanrıkulu herhangi bir ceza almayacak, Yüksek Disiplin Kurulu'na da sevk edilmeyecek.

ÖZTRAK'TAN MYK SONRASI AÇIKLAMA

CHP MYK sonrası konuşan Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "CHP’nin Sözcüsü olarak bu konuya ilişkin partimizin görüşünü bundan önceki basın toplantımızda anlattım. Açıkladım. Anlaşılan bu soruyu gönderenler beni takip etmemişler." dedi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI