23-08-2022 18:10:35 Son Güncelleme: 23-08-2022 18:13:35

Ardahan Haberi: Ardahanlılar, Sugöze köyü çermiğinin onarılmasını bekliyorlar

Ardahan şehir merkezi hudutları içerisinde bulunan Sugöze köyündeki şifalı su çermiği için yaklaşık on yıl önce hazırlanan projenin uygulanması aksatıldığı için kaderine terk edilmesi halk arasında kınanırken, özellikle yaz aylarında birçok hastalıklara şifa kaynağı olarak bilinen tesisin onarılması bekleniyor
Ardahan Haberi: Ardahanlılar, Sugöze köyü  çermiğinin onarılmasını bekliyorlar

Ardahan şehir merkezi hudutları içerisinde bulunan Sugöze köyündeki şifalı su çermiği için yaklaşık on yıl önce hazırlanan projenin uygulanması aksatıldığı için kaderine terk edilmesi halk arasında kınanırken, özellikle yaz aylarında birçok hastalıklara şifa kaynağı olarak bilinen tesisin onarılması bekleniyor. Geçmişte projesi yapılan ve ödeneği tahsis edilen Sugöze köyü çermiği yapım aşamasına gelmişken, ancak ödeneğin Yalnızçak kayak tesisine aktarılması yüzünde çermeğin onarılması rafa kaldırılmıştır.

                      Yalnızçam kayak tesisi ile Sugöze Köyü çermik yapım projeleri Valimiz Seyfettin Azizoğlu ile Milletvekilimiz Prof. Dr. Orhan Atalay’ın destekleri ile kesinlik kazandığını halde, bazı engellerle karşılaşılmış ve çıkan engellerin aşılması için ilgililerin harekete geçmeleri gerekiyor.
                 Geçmişte projeleri onaylanan çermik için 1 milyon lira, (1 trilyon) Yalnızçam Kayak tesisi içinde 1 milyon lira (1trilyon) ödenek tahsis edilmişti. Ancak her nedense çermik yapım projesi uygulamasında anlaşılmayan iptal edilmiştir. Yalnızçak kayak tesisi turizm açısında önemli olduğu gibi, birçok hastalık için şifalı olduğu tespit edilen Sugöze köyü çermiği de aynı şekilde turizme yönelik bir tesis olacaktır. Ardahan’ın şehir planı içerisinde yer alan çermik varken, hemşerilerimiz başta romatizmal olmak üzere birçok hastalıklarının tedavisi için Rize’ye gitmekteler.
                 Bilindiği üzere Sugöze köyü çermiği eski Valimiz Murat Yıldırım ile o zamanki İl Çevre ve Orman Müdürü ve Faruk Köksoy tarafından kısıtlı imkanlarla yaptırılmış, etrafı açık olduğu için gerektiği şekilde faydalanma olanağından yoksun kalmıştır. Buranın üstünü kapatacak ve soğuk olan suyu ısıtacak şekilde proje hazırlanmıştı. Tüm şartları yerine getirilen projenin tam uygulanacağı sırada engellere takılması Ardahan’da önemli bir hizmetin gerçekleşmesini aksatmıştır.
                   Ardahan’ın turizme açılması yönünde hayati öneme sahip olan Yalnızçam kayak tesisi ile Sugöze köyü çermik tesis projelerinin bir an önce uygulanması ve ortaya çıkan engellerin aşılması için Valimiz Hüseyin Öner, Milletvekilimiz Prof. Dr. Orhan Atalay, Belediye Başkanı Faruk Demir ile başta AK Parti teşkilatları olmak üzere, tüm siyasi parti mensupları, Mesleki Kuruluş teşkilatları ve şehrimizin önde gelen duyarlı şahsiyetlerinin bu konuya eğilmeleri bekleniyor.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI