09-10-2022 17:50:44

Ardahan Haberi: Ardahanlı kadınların örnek davranışı takdir topluyor

Ardahan’ın Göle İlçesinde gönüllü kadınlar yazın köylerinde ürettikleri tamamı organik ürünleri merkezi İstanbul’da bulunan Göle Kadın Meclisi Kooperatifi aracılığıyla satarak, elde etikleri gelir ile ihtiyaç sahibi kız çocuklarını okutuyorlar. Hayırsever kadınlar bu yıl 80 kız öğrenciye burs verecek.
Ardahan Haberi: Ardahanlı kadınların örnek davranışı takdir topluyor

Ardahan'ın Göle İlçesinde gönüllü kadınlar tarafından 2017'de kurulan Göle Kadın Meclisi Kooperatifi, kız çocuklarının okuması için çabalıyor. Çoğu ilkokul mezunu olan kadınlar içlerinde ukde kalan okumak arzusunu okuma imkanı bulamayan kız çocuklarını okutarak yaşıyorlar. Yaşları 30 ile 65 arasında değişen kadınlar ürettikleri organik ürünleri kooperatif aracılığıyla satarak kız çocuklarına burs veriyorlar. Kadınlar yazın tarlalarda da satış yapıyorlar.

KIZLAR OKUSUN DİYE
Göle Kadın Meclisi Başkanı Türkan Deli, "Kadınların hem kendi, hem de ülke ekonomisine katkı sağlaması, okuyup kendi ayakları üstünde durmaları çok önemli. Onun için biz de 2017 yılında kadın arkadaşlarımla birlikte böyle bir oluşum başlattık. Bu yıl 80 kız öğrencimize burs sözü verdik. Senede iki sefer ödeme yaparak toplamda öğrenci başına 1200 lira vereceğiz." dedi

"VERDİĞİMİZ BURSLAR BİZİM ALINTERİMİZ"
Yaptıkları işten büyük zevk aldıklarını belirten gönüllü kadınlardan Nuriye Yıldırım, "Kız çocukları için ürettik, paraya çevirip onlara burs vereceğiz. Bu bizim el emeğimiz buna alın terimiz karışmış, burs verdiğimiz her çocuk bu helal kazançla zihni açılacak, buna inanıyoruz. Biz okumadık kızlarımız okusun" diye konuştu. Hiç tanımadıkları kız çocukları okusun diye gecesini gündüzüne katan ve çeşitli tiyatro oyunları da sergileyen Ardahanlı emekçi kadınlara hayırseverlerden de destek geliyor.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI