27-01-2023 20:46:49

Ardahan Haberi: Ardahan Valisi Hüseyin Öner gümrük çalışanları ile bir araya geldi.

Vali Hüseyin Öner, '26 Ocak Dünya Gümrük Günü' dolayısıyla düzenlenen programda gümrük çalışanları ile bir araya geldi
Ardahan Haberi: Ardahan Valisi Hüseyin Öner gümrük çalışanları ile bir araya geldi.

Vali Hüseyin Öner, '26 Ocak Dünya Gümrük Günü' dolayısıyla düzenlenen programda gümrük çalışanları ile bir araya geldi.

     

Vali Öner, programda yaptığı konuşmada, gelişen ticaret süreci ile birlikte ticaretin yönlendirilmesinde, ulusal ekonomilerin uluslararası ticaretten daha fazla pay almasının temininde ve ulusal sanayinin teşvik edilmesinde gümrük teşkilatı ve gümrük rejimlerinin etkili bir dış ticaret enstrümanı olduğunu söyledi.

     

Türkiye’nin Kafkaslara ve Orta Asya’ya açılan iki sınır kapısına sahip olan Ardahan ilimizin bölge için önemli bir avantaj teşkil ettiğine de vurgu yapan Valimiz, daha sonra şöyle konuştu:

     

“Bölgesel ve ulusal hedeflere ulaşmada komşu ülkeler ile gerçekleştirilecek her türlü ticaret önem arz etmektedir. Bu anlamda bölgemizde yer alan Türkgözü ve Aktaş sınır kapıları bölgenin ve Türkiye’nin dış ticareti açısından önemli role sahiptir. Gerek sınır kapıları, gerekse de Kars-Tiflis Bakü demiryolunun varlığı Ardahan’ın jeopolitik önemini daha da artırmakta, bölgenin dış ticaret açısından ne kadar stratejik bir öneme sahip olduğunu göstermektedir. Bu bağlamda düşünüldüğünde bölgesel ve ulusal çıkarlarımız için gümrük idarelerinin işleyişi son derece önem taşımaktadır. Ben bu duygularla, gümrük camiasının Dünya Gümrük Günü’nü kutluyor, Gümrük Teşkilatımızla birlikte sınır kapılarımızda hizmet üreten tüm kamu çalışanlarına teşekkür ediyorum.”

       

Programa, Vali Hüseyin Öner'in yanı sıra, Belediye Başkanı Faruk Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Karabulut, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Naciye Görmez, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, kurum müdürleri, Türkgözü ile Aktaş Sınır Kapısında görevli gümrük müdürleri ve gümrük çalışanları katıldı.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI