18-09-2022 21:29:25

Ardahan Haberi:Ardahan Valisi Hüseyin Öner Göle de Yıldırım Samancı Caminin açılış törenine katıldı.

Vali Hüseyin Öner, Göle İlçesi Serinçayır Köyünde Hayırsever İş İnsanı Oktay Samancı tarafından yaptırılarak, ibadete açılan Yıldırım Samancı Caminin açılış törenine katıldı
Ardahan Haberi:Ardahan Valisi Hüseyin Öner Göle de Yıldırım Samancı Caminin açılış törenine katıldı.

Vali Hüseyin Öner, Göle İlçesi Serinçayır Köyünde Hayırsever İş İnsanı Oktay Samancı tarafından yaptırılarak, ibadete açılan Yıldırım Samancı Caminin açılış törenine katıldı.

Milletvekili Orhan Atalay, Göle İlçe Kaymakamı Haluk Koç ve protokol üyeleri ile birlikte açılış kurdelesini kesen Vali Öner burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Camiler Allah'ın evi diye nitelendirdiğimiz dinimizin sembolü olan mekânlar, birlik ve bütünlüğün pekiştiği, sevginin, saygının, muhabbetin, ibadetin mekânı camiler. Allah’u Teala Tevbe Suresinin 18. Ayetinde “ Allah'ın mescitlerini, ancak Allah'a ve ahret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekatı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imar ederler” buyurmaktadır.

Ayrıca Peygamber Efendimizde şu üç konuda insanların amel defterinin kapanmayacağını müjdeliyor. Bunlar; 1-Eserlerinden istifade edilen ilim adamları, 2-Kendisine dua eden hayırlı evlat sahibi ebeveynler, 3-Sadaka-i Cariye yani Kalıcı hayır sahipleri. Örneğin Cami yapımı, Okul yapımı, Hastane vb. kurumların yapılmasına yardım edenler.

Bu bakımdan Mescid yapmak, Cami yapmak, böyle işlerin yapımında bir tuğla dahi olsa katkı sağlamak inananlar için çok büyük mükafatların işlendiği hayır işleridir. Allah bu caminin yapımında emeği geçen hayırseverimizden razı olsun.”

Milletvekili Orhan Atalay da camiyi yaptıran Samancı ailesine teşekkür ederek bu tür hayır işlerinin artması temennisinde bulundu.

Açılışın ardından Mevlid okunan Camide ilk Cuma Namazı kılındı.

Vali Hüseyin Öner, Milletvekili Orhan Atalay ile birlikte İş insanı Oktay Samancı'ya kardeşi adına yaptırdığı bu güzel hayırdan dolayı teşekkür plaketi verdi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI