14-10-2022 14:35:40

Ardahan Haberi: Ardahan Valisi Hüseyin Öner Açıkladı Yıl Sonuna Kadar Asfaltsız Köy Yolu Kalmayacak

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, başta yapımı devam eden Millet Bahçesi olmak üzere, ilin ekonomisine katma değer katan meslek okullarının ve kış turizminin yakın bir zamanda Ardahan‘ın çehresini değiştireceğini anlatı. Vali Öner, ayrıca yıl sonuna kadar kilit parkesi yapılmayan köy yolunun da kalmayacağını aktardı.
Ardahan Haberi: Ardahan Valisi Hüseyin Öner Açıkladı Yıl Sonuna Kadar Asfaltsız Köy Yolu Kalmayacak

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, kendine özgü tarihi ve stratejik bir alanda inşa edilen Ardahan Millet Bahçesi'nin yapımı bittiğinde Türkiye'nin tek kendine Özgü Millet Bahçesi olacağını belirti

İçinde tarihi binaların olduğu Ardahan Millet Bahçesi İnşaatı bittiğinde kendine özgü bir millet bahçesi olacak. Ortasında Kura Nehri geçen ve karşı tarafında muhteşem Ardahan Kalesi bulunan tarihi binalarının yer aldığı Aziziye Kışlası'ının İl Özel İdaresine geçmesinden sonra bu alanı millet bahçesi olarak projelendirdik. Millet bahçesi iki bölümde oluşuyor. Alabalık deresi ve eski Aziziye Kışlası üzerindeki 70 dönümlük bir alanı kapsıyor. Kura nehri ortasında geçiyor ve tam karşısında ise Ardahan Kalesi. Belli bir bölümünü Ardahan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesine tahsis edildi. Bir binamızı ise Valilik çalışma ofisi ve konuk evi olarak projelendirdik. Millet Krathanesi, Millet Kütüphanesi ve çocuk kreşi gibi binalarda olacak. 2023 yılında millet bahçesi projemiz inşallah bitmiş olacak." diye konuştu.

Ardahan'da eğitim veren Kazım Karabekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Merkez Şehit Türkmen Tekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne (Kız Meslek Lisesi) son yıllarda büyük ilgi olduğunu belirten Vali Öner şöyle konuştu, "Meslek liselerimizde İlimizin sanayisine mesleki anlamda ara eleman yetiştirmek amacındayız. Bununla birlikte yakın zamanda bu gençlerimiz mezun olduklarında KOSGEB aracılığıyla kendilerine iş yeri kuracaklar. Ya da bulundukları ilde veya başka illerde zanaatkar esnafların yanında çalışarak hayatını kazanacaklar. Okullarımızda hayata geçirdiğimiz atölyelerimiz adeta birer fabrika gibi çalışıyor. Bizdeki son derece gelişmiş makineler sayesinde sanayi esnafımızada yardımcı oluyoruz. İl dışına gitmek yerine bize gelip işini görüyorlar. Kamu kurum ve kuruluşların işlerini yaparken esnaflarımızı zorda bırakmıyoruz tam aksine onların önünü açıyoruz, örnek oluyoruz. Öğrencilerimizin geliştirmiş oldukları elektrik projesi sayesinde ilimizde kaçak elektrik kullanımının önüne geçtik. Öğrenciler öğrenmekten ve kendilerini geliştirmekten büyük keyif alıyorlar. Eskide meslek liselerine öğrenci bulamazken döner sermaye işletmeciliği sayesinde şimdi tüm mesleki eğitim yapan liselerimizde boş kontenjan bulunmamaktadır .

Depremde zarar gören vatandaşlarımız için 655 çadır kurduk. 58 adet de konteyner kurduk. Hayvan barınma yerleri içinde kış şartlarına uygun çadır sparişi verdik çok yakın bir zamanda 30 adet çadır elimizde olacak bunuda hak sahiplerine teslim edeceğiz. Şimdi çadırların altını hazırlıyoruz, yakın bir zamanda da kurumunu gerçekleştireceğiz"

 

Göle ilçesinde depremden etkilenen vatandaşlara İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce (AFAD) verilen konteynerlerin kurulumuna başlandığını belirten Vali Öner, "Depremde 114 konut ağır hasar gördü, 84 de ahır var, 34 depo, 7'i samanlık ve birde resmî bina yıkık ve hasarlı olarak kayıt altına alındı

Kışa köy yollarının tamamen bitirilmiş olarak gireceklerini aktaran Ardahan Valisi Hüseyin Öner, sözlerini şöyle sürdürdü; "İl genelinde tüm bozulan asfalt yoların yamalama işlemleri bitmek üzere, merkez köy yoların asfaltlama çalışmalarını bitirdik. Sadece Posof ve Hanak ilçelerimizde kısmi eksiklerimiz var onuda yıl sonuna kadar bitireceğiz. Çıldır ve Göle 'de yeni yollar yaptık. Tüm asfalt yoların bakım ve onarım işlerini bitirmenin yanında köy içi yollarda da kilitli parke çalışmalarımız bitme noktasına geldi. İlimiz genelinde 90 bin metreye yakın parke taş yolu yaptık

Son olarak kış turizmi içinde önemli açıklamalarda bulunan Vali Öner, "İl Özel İdaremizin SERKA aracılığıyla hayata geçirdiği projeler sonucunda oluşan tesisleri ihale yoluyla özel sektöre devrettik. Yine gölün kıyısında özel sektörün yapmış olduğu turistik tesisler var. Bunlar kışın gelecek olan turistleri ağırlayacak kapasiteye sahip.

Aynı zamanda Yanlızçam Kayak tesisimizde modern telesiyej hattıyla, modern konaklama ve dinlenme tesisleriyle kış turizm için hazır. Yakında bu alandaki otelimizi ve yöresel ürünler satışı için yaptırdığımız dükkanlarımızı ihaleye vereceğiz. Böylece kış turizminde şehrimizin ismini tüm dünyaya duyuracağız. Tüm yerli yabancı turistleri bekliyoruz" dedi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI