29-11-2022 17:44:17 Son Güncelleme: 30-11-2022 03:05:17

Ardahan Haberi: Ardahan Üniversitesinden Balkan Üniversitelerine Ziyaret

Ardahan Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörlüğü son yıllarda gerçekleştirdiği ziyaret ve toplantılarla Erasmus+ kapsamındaki işbirliği sayısını katlayarak arttırmaktadır
Ardahan Haberi: Ardahan Üniversitesinden Balkan Üniversitelerine Ziyaret

Ardahan Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörlüğü son yıllarda gerçekleştirdiği ziyaret ve toplantılarla Erasmus+ kapsamındaki işbirliği sayısını katlayarak arttırmaktadır. Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’nün son 3 yılda katıldığı Çekya, Almanya ve Polonyadaki ziyaret ve toplantıların neticesinde anlaşmalı olduğu üniversite sayısını arttırarak, öğrenci ve personel hareketliliği konusunda büyük ilerlemeler katetti.

Yapılan bu ziyaretler sonucunda yapılan ikili anlaşmalarla, son 3 yılda toplam 33 öğrenci ve 37 akademik-idari personel bu üniversitelerde hareketlilik yapmaya hak kazandı.

Yeni anlaşmalar yaparak ikili işbirliklerini ve bunun sonucunda da Erasmus+ hareketliliklerini arttırmayı hedefleyen çalışmaların sonuncusu olarak, Ardahan Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi tarafından organize edilen ziyaretler kapsamında, Rektör Prof. Dr. Mehmet Biber ve Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Doğan Saltaş Kosova’nın Priştine şehrindeki “Kolegji Universum” üniversitesine resmi ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette Dış İlişkiler Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Doğan Saltaş üniversite ile ilgili bir sunum paylaşarak bilgi verdi.

Universum Kolegija yetkilileri tarafından da yapılan sunumların ardından, ikili işbirlikleri ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.

Toplantı sonucunda iki üniversite de, ortak bilimsel ve kültürel etkinlikler yapma konusunda anlaşmaya vardı ve Erasmus+ öğrenci ve personel hareketliliği konusunda da hareketliliklerin başlayacağı mutabakatına varıldı.

Toplantı sonunda ziyaretten memnuniyetini dile getiren Kolegji Universum Rektör Yardımcısı Shqipe Gerguri Rashiti, yakın gelecekte işbirliklerinin etkili bir şekilde ilerleyeceğini belirtti.

Ziyaretin ardından Rektör Prof. Dr. Mehmet Biber ve Dış İlişkiler Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Doğan Saltaş Priştine Büyükelçi Çağrı Sakar’a ve Priştine Eğitim Müşaviri Şerafettin Turan’a ziyarette bulundular.

Kosova temaslarının ardından, Makedonya’nın Üsküp şehrinde bulunan partnerimiz Uluslararası Balkan Üniversitesi’ne ziyarette bulunan heyet, burada Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem ile görüşerek bilgi alışverişinde bulundular. Heyet daha sonra Uluslararası Balkan Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi yetkilileriyle bir araya gelerek, gelecek dönem projeler ve hareketlilikler hakkında görüştüler. Uluslararası Balkan Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü Dukica Pavlovikj, yeni dönem Erasmus+ hareketliliklerinde, Ardahan Üniversitesi öğrencilerini ve personelini ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti. Buradaki görüşmelerin ardından Rektör Prof. Dr. Mehmet Biber ve Dış İlişkiler Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Doğan Saltaş, Erasmus+ kapsamında öğrenim gören ve staj hareketliliğinden yararlanan öğrencilerimizle bir araya geldiler.

Öğrencilerle Erasmus+ ve Üsküp ile gözlem ve deneyimleriyle ilgili sohbet ettikten sonra, Erasmus+ staj hareketliliğini gerçekleştiren öğrencilerin okulu olan Tefeyyüz İlköğretim Okulu’na ziyarette bulundular.

Ziyaretten son derece memnun olan okul yöneticileri okulun tarihi ve fiziki imkanları ile ilgili bilgi vererek öğrenim gören ilkokul öğrencileriyle buluşturdu. Buradaki ziyaretlerin de ardından heyet, Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök ve Üsküp Eğitim Müşaviri Ömer Yerlikaya’ya ziyaret gerçekleştirdiler.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI