19-12-2022 19:31:13

Ardahan Haberi: Ardahan ın Geçmişi Kent Müzesi’nde Sergileniyor

Eskilerin kullandığı birçok alet Ardahan Belediyesi Nuri Vatan Kent Müzesi’nde sergileniyor.
Ardahan Haberi: Ardahan ın Geçmişi Kent Müzesi’nde Sergileniyor

Eskilerin kullandığı birçok alet Ardahan Belediyesi Nuri Vatan Kent Müzesi’nde sergileniyor. 

Ardahan’ın tarihi geçmişini zaman tünelinde yolculuk ediyormuş gibi ziyaretçilere gösteren Kent Müzesi'ne vatandaşların bağışladığı alet ve eşyalar kentin tarihi geçmişine ışık tutuyor. Ardahan Belediyesi il genelinden derlediği ve bağışçılardan alınan eşyalarla kent müze oluşturdu.

Ardahan Belediyesi tarafından bölgede yok olmaya yüz tutmuş tarihi eser ve antika değeri taşıyan birçok ürün toparlanarak Ardahan Kent Müzesi’nde sergileniyor.

Kentin hafızasını gözler önüne serebilmek ve Ardahan´ın daha güzel geleceklerine güzel bir kent hazırlamak için harekete geçen Ardahan Belediyesi Faruk Demir, Ardahan Belediyesi olarak bir kent müzesi oluşturdu.

23 Şubat 2021 yılında hizmete açılan ve ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gören Ardahan Belediyesi Nuri Vatan Kent Müzesi’nde eskilerin kullandığı 300’e yakın alet edevat sergileniyor.

Müze sorumlusu sanatçı Deniz Dark, müzenin kapılarını Ardahan Medya gazetesine açtı. Deniz Dark saz çalıp türkü söyleyerek, geçmişte kullanılan aletler hakkında bilgiler verdi.

Müze sorumlusu Deniz Dark yaptığı açıklamada; “Ardahan Belediye Başkanımız Faruk Demir öncülüğünde o zaman ki Belediye Kültür Müdürümüz Erol Özer ve ARBEL şirketi Müdürü Şefik Alpaslan’ın destekleriyle Kent Müzesinin yapımına 2020 yılında başladık ve 2021 yılı 23 Şubat tarihinde tamamladık. Geçmişimizi yaşatmak adına böyle bir hizmet, eser bırakmak istedik. Müzemizde eskilerin kullandığı 300’e yakın alet edevat sergileniyor. Kent Müzesi, tam anlamıyla Ardahan’ı ve tarihi anlatıyor. Geçmiş dönemlerin yaşam biçimi, aynen burada sergileniyor. Kent Müzesinin Ardahan’a kazandırılması, tarihi yakından tanıma fırsatını veriyor. Müzemiz ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor. Tarihi öğrenmek isteyen kişilerin burayı görmesini istiyoruz” dedi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI