23-02-2023 21:20:15

Ardahan Haberi: Ardahan da Soğuk Hava Pazar Esnafını Olumsuz Etkiledi

Soğuk havalardan en çok etkilenenler arasında pazarda ve açık alanlarda çalışmak zorunda kalan esnaf geliyor
Ardahan Haberi: Ardahan da Soğuk Hava Pazar Esnafını Olumsuz Etkiledi

Ardahan’da kar yağışı ve soğuk havalardan en çok etkilenenler arasında pazarda ve açık alanlarda çalışmak zorunda kalan esnaf geliyor. Satışların düşmesinden yakınan pazarcılar, mallarının dondan zarar görmemesi için üzerlerini kalın örtüler örterek korumaya çalıştıklarını ama gece hava sıcaklığının eksi dereceye düşmesiyle soğuk havaya dayanamayan ürünlerinin büyük bir bölümünün ziyan olduğuna dikkat çekti.

Ardahan’da soğuk hava nedeniyle olumsuz etkilenen pazar esnafı, yaklaşık bir aydır tezgah açmıyoruz işlerimiz havalardan dolayı düşük. Bu hafta tezgah açtık fazla müşteri gelmiyor. Bazı ürünlerde fiyetların yüksek olduğuna da değinen Pazar esnafı, ellerinde kalan malların zayi olduğuna dikkat çekti. Tezgâhta görünen bütün meyve ve sebze ürünlerinin yarısının don nedeniyle buzlandığını ve bu nedenle de çöpe gittiğini ifade eden pazarcı esnafı "hava şarlarından dolayı ne çalışabiliyoruz ne de satış yapabiliyoruz dedi.

Yaklaşık bir aydır, tezgah açmadıklarını ve satışların düşük olduğunu, soğuk hava koşullarıyla birlikte, daha da düştüğünü vurgulayan pazar esnafı, “Pazarcının hali bugün yine içler acısı. Geçim zorlaştı. Masraflarımız ağır, kar oranları düşük bir de üstüne havalar kötü gidince işlerimiz olmuyor. Satışlar iyi olsa bile kar edemiyoruz dedi.

 

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI