10-03-2023 20:24:29

Ardahan Haberi: Ardahan'da şap hastalığı nedeniyle hayvan pazarı kapatıldı.

Sap hastalığı SAT-2 varyantı nedeniyle tüm il içi ve il dışı hayvan hareketi durduruldu. Buna göre; 9 Mart 2023 Perşembe günü itibariyle Ardahan’da Hayvan Pazarı kapatıldı. Hayvan Pazarlarının ne zaman açılacağı ise bilinmiyor.
Ardahan Haberi: Ardahan'da şap hastalığı nedeniyle hayvan pazarı kapatıldı.

Türkiye'de çeşitli illerdeki hayvanlarda SAT-2 tipi şap virüsü tespit edildi. Virüs nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçerek çeşitli tedbirler aldı. Sap hastalığı SAT-2 varyantı nedeniyle tüm il içi ve il dışı hayvan hareketi durduruldu. Buna göre; 9 Mart 2023 Perşembe günü itibariyle Ardahan’da Hayvan Pazarı kapatıldı. Hayvan Pazarlarının ne zaman açılacağı ise bilinmiyor.

Yapılan açıklamada, "Ülkemizde SAT-2 virüs kaynaklı şap hastalığı tespit edilmiş ve Tarım Bakanlığın ikinci bir emre kadar ülkemizdeki tüm büyük baş ve küçük baş hayvan hareketlerinin durdurulması kararı aldı. Bu kapsamda 09 Mart Perşembe günü itibariyle Ardahan il geneline karantina-kısıt getirilerek, aynı şekilde il içi, il sevkiyatlara da izin verilmeyecektir. Ardahan İl genelinde tüm hayvan pazarları kapatılacaktır. Sadece kesim amaçlı en yakın kesimhanede hayvan kesimine izin verilecektir. Karantina sonlandırma tarihi Tarım Bakanlığı tarafından açıklanacak olup yetiştiricilerin, mağduriyet yaşamaması açısından karantina tedbirlerine uymaları gerekmektedir" denildi.

 

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI