13-03-2023 20:50:59

Ardahan Haberi: Ardahan da Kimler milletvekili aday adayı olacak

Seçim startının verilmesiyle Ardahan’da milletvekili aday adayları netleşmeye başladı
Ardahan Haberi: Ardahan da Kimler milletvekili aday adayı olacak

2023 genel seçimleri öncesi partilerden aday adayı olacak isimler kamuoyu temaslarını sıklaştırırken, ittifakların atacağı olası adımlar üzerine de senaryolar çoğaldı. Mevcut tabloda 1 AK Parti, 1 CHP milletvekilinin bulunduğu Ardahan’da gelecek seçimde nasıl bir tablo oluşacak?

14 Mayıs’ta yapılacak olan genel seçim için nefesler tutulurken, partilerde milletvekili aday listelerinin hangi isimlerden oluşacağı da merak konusu oldu.

2018 seçimlerinde AK Parti’nin 1, CHP’nin ise 1 milletvekili kazandığı Ardahan’da 2023 genel seçimleri için siyaset kazanı kaynamaya başladı. Aday adayı olacak isimler gerek parti genel merkezleriyle gerekse kamuoyu ile temaslarını yoğunlaştırırken, kimlerin listeyi alacağı merak konusu.

Seçim startının verilmesiyle Ardahan’da milletvekili aday adayları netleşmeye başladı. 

AK PARTİ

Ardahan’da siyasi kulislerde AK Parti'den Saffet Kaya Yunus Baydar, Faruk Köksoy, Sevim Köseliören, Salih Altun, Levent Bilgili, Özgür Yılmaz, Cavit Çetin, Korkmaz Karaca, Mahmut Toprak isimlerinin aday adayı olacağı konuşulmaya başladı. 

6'LI MASANIN ORTAK ADAY SENARYOSU

6’lı Masa Millet İttifakı olarak bazı şehirlerde ortak liste çıkartabileceğine dair iddialar henüz netleşmezken, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Faruk Demir, Yunus Dündar, Burak Taştan, Çetin Demirci, Ensar Öğüt, Hayrettin Hanoğlu, Deniz Aydemir, Özgün Karaca, Özgür Erdem İncesi, Asım Karabacak, Özel Özen, Yusuf Çetin, Sabri Arpaç, Arzu Keskin, Canip Kara, Sebahat Kaya ve Mutlu Kerimoğlu’nun aday adaylığını açıklayacağı öğrenildi.

İYİ PARTİ

Millet İttifakının ortaklarından İYİ Parti’de Osman Nuri Yıldız, Aytekin Kaya, Cevdet Vural, Rıfat Çuya, İhsan Akdemir ve bazı bürokratların aday adayı olacağı bilgisi alındı.

HDP

Ardahan’dan 1 milletvekili çıkarma potansiyeline sahip Halkların Demokrasi Partisi’nden (HDP) ise,  Selçuk Aktürk, Ümit Evliyaoğlu, Devrim Avşar,  Yaşar Kaya ve Taşkın Aktaş’ın aday adayı olacağı öğrenildi

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI