27-10-2022 17:43:31

Ardahan Haberi: Ardahan'da Devletin tüm imkanları deprem bölgesinde

Ardahan’ın Göle ilçesinde meydana gelen ve 6 köyün olumsuz etkilendiği 5,0 büyüklüğündeki depremin yaraları günbegün sarılıyor
Ardahan Haberi: Ardahan'da Devletin tüm imkanları deprem bölgesinde

Ardahan’ın Göle ilçesinde meydana gelen ve 6 köyün olumsuz etkilendiği 5,0 büyüklüğündeki depremin yaraları günbegün sarılıyor.

Depremin meydana geldiği saat itibariyle devletim tüm birimlerini harekete geçiren Vali Hüseyin Öner’in de bizzat yerinde incelemeleri ve denetlemeleriyle vatandaşların ihtiyaçları bir bir karşılanıyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da bizzat ziyaret ettiği deprem bölgesinde en çok etkilenen Çullu ve Koyunlu köylerinde depremin ardından geçen bir aylık sürede ilgili kurumlar çalışmalarını sürdürüyor. Hasar tespit çalışmalarının yapılıp, ihtiyaçlar doğrultusunda çadır, konteynır, yatak, yorgan ve temel kullanım malzemelerinin dağıtıldığı köylerde vatandaşların tüm ihtiyaçları bir bir karşılanıyor. Ağır hasarlı bina ve ahırlar ise projelendirilerek yapılıp, hak sahiplerine teslim edilecek.

HAYVANLAR İÇİN İZOLASYONLU ÇADIR KURULDU

Göle’de meydana gelen depremden etkilenen köylerde ahırların ağır hasar görmesi dolayısıyla kış mevsiminde barınma ihtiyaçları doğrultusunda çadır ahırlar kurulmaya başlandı. Vali Hüseyin Öner, Göle ilçesinde meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremden en çok etkilenen Çullu köyünde hayvan çadırlarının kurulum çalışmasını yerinde denetledi. İlçeye bağlı köylerde, deprem nedeniyle ağır hasar gören ahırların kullanılamaz hale gelmesi dolayısıyla hayvanların kışı geçirebilecekleri altı beton ve soğuk havaya dayanıklı çadır ahırların kurulumu devam ediyor. Vali Yardımcısı Şahin Demir, İlçe Kaymakamı Haluk Koç ve diğer yetkililerle birlikte çadırların kurulum çalışmasını yerinde denetleyen Vali Öner, bölgedeki ağır kış koşullarının göz önünde bulundurularak, hayvanların kışlatılması amacıyla soğuk havaya dayanıklı izolasyonu yapılmış çadırların kurulduğunu söyledi.

ALTYAPILARDA GÖZDEN GEÇİRİLİYOR

Depremin en çok hissedildiği bir diğer köy olan Koyunlu’da da yaralar sarılıyor. Vatandaşların ihtiyaçlarının karşılandığı köyde altyapı sorunları da ortadan kaldırılıyor. Vali Hüseyin Öner, Koyunlu köyünde köy içi yollarının yapım çalışmasını da yerinde inceledi. Çalışmaların durumu hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Öner, bir yandan depremin yaralarının sarıldığını, diğer yandan da vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik altyapı sorunlarının giderilmesi için tüm kurumların çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI