20-11-2022 14:22:43

Ardahan Haberi: Ardahan Çalıştayı Sona erdi sonuç bildirgesi açıklanmadı

Türkiye’nin En Büyük İl Çalıştayı 18-19 Kasım 2022’de Ardahan Üniversitesi Ev Sahipliğinde Rekor Katılımla Gerçekleştirildi.
Ardahan Haberi: Ardahan Çalıştayı Sona erdi sonuç bildirgesi açıklanmadı

Ardahan’ı stratejik bir bölge haline getirdiğini ifade etti.  Oturumda konuşmacı olarak yer alan Milletvekili Ahmet Arslan, TRA-2 bölgesinin sosyoekonomik gelişmişlik düzeyinden ve sınırda bulunmaları münasebetiyle sahip olduğu avantajlardan bahsetti. Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç; ise konuşmasında şehirlerin oluşmasında tarımın önemini anlattı. Ardahan’ın tarım ve hayvancılık potansiyeli hakkında önemli bilgiler verdi. Bölgenin demografik yapısına ilişkin bilgiler veren Kılıç, Ardahan’ın sahip olduğu yatırım imkânları ve markalaşma konularından bahsetti.

Panelde konuşan Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay; Ardahan ekonomisi, yatırım imkânları ve potansiyellerine ilişkin bilgiler aktardı. Ilgar tünelinin açılmasıyla birlikte Ardahan’da sınır ve sınır ticaretinin artacağını belirten Atalay,  yatırım imkânlarının artışına bağlı olarak büyüme oranlarının da yükseleceğini vurguladı. TRA-2 Bölgesel Sorunları ve Çözüm Önerileri panelinin ardından Ardahan Çalıştayı kapsamında; Ardahan Ekonomisi, Yatırım İmkanları ve Potansiyelleri, Ardahan’da Çalışma Hayatı, İstihdam ve İşsizlik, Ardahan’da Sınır ve Sınır Ticaretinin İmkanları, Ardahan Coğrafyası ve Turizmi, Ardahan’ın Pazarlama ve Markalaşma Sorunları, Ardahan’ın Kentleşme, Çevre ve Altyapı Sorunları, Ardahan’da Eğitim, Ardahan’da Engellilik ve Engelliler, Ardahan’da Göç, Ardahan’da Arıcılık, Ardahan’da Tarım ve Hayvancılık, Ardahan’da Kadın ve Toplumsal Cinsiyet, Ardahan’ın Enerji Kaynakları ve Ardahan’da Sağlık olmak üzere toplam 15 çalıştay masası kuruldu. Çalışma masası raportörleri çalıştay düzenleme kurulu üyelerinden oluşturuldu. Bu çerçevede her çalıştay masası, farklı bir sorun alanını ele alıp irdeleyerek, oturumların sonunda, masa moderatörleri ve raportörleri kendi oturumlarının sonuç bildirgesini hazırladılar. Çalıştay masalarında ele alınan ve değerlendirilen sorun ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerileri sistematize edilerek analitik bir yapıya kavuşturulacaktır. Böylelikle şehrin kuş bakışı bir perspektiften bütüncül bir şekilde anlaşılması, sorunlarının tespit edilmesi ve bu sorunlara ilişkin bütüncül ve doğru çözümler ortaya konulması sağlanacaktır. Çalıştay masalarında ortaya çıkan sonuçlar, kendi başlığının altında raporlaştırılarak siyasetçiler, bürokrasi, sivil toplum temsilcileri, oda-meslek kuruluşları ve medya ile paylaşılacaktır.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI