20-03-2023 08:10:18

Ardahan Haberi: Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir Milletvekili Aday Adaylığım Söz konusu Değil

Milletvekili adaylığıyla ilgili söylentilere yanıt veren Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, milletvekili adayı olacağı yönünde ki söylentilerin gerçekleri yansıtmadığını belirterek, adaylığının söz konusu bile olmadığını belirt
Ardahan Haberi: Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir Milletvekili Aday Adaylığım Söz konusu Değil

Ardahan’da 30 yıl sonra Cumhuriyet Halk Partisi’ne Belediye Başkanlığını kazandıran Faruk Demir’in görevinden istifa ederek milletvekili aday adayı olacağı ileri sürülmüştü. Son günlerde Ankara’ya gitmesi sebebiyle de aday olacağı söylentileri kamuoyunda gündem olmuştu.

Milletvekili adaylığıyla ilgili söylentilere yanıt veren Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, milletvekili adayı olacağı yönünde ki söylentilerin gerçekleri yansıtmadığını belirterek, adaylığının söz konusu bile olmadığını belirtti.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir gazetemize yaptığı özel açıklamada; “Ben Ankara’ya sık sık giden biriyim. Benim genel başkan düzeyinde ne de başka düzeyde milletvekili ile alakalı bir talebim olmamıştır, partimden de bana böyle bir talep gelmemiştir” dedi.

HALKIMIZ BANA 5 YIL YETKİ VERDİ

Belediye başkanlarının aday olamaz yönünde genelge olduğunu kaydeden Başkan Demir; “Genel başkanımız daha 5-6 ay belediye başkanlarımız hizmetlerini tamamlasınlar diye söylemi oldu. Ben de o karadayım yani buradaki başladığım işlerimi yarım bırakmam. Zaten bir ay önce de genelgede de var yayınlandı. Belediye başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz il genel meclis üyelerimiz müracaat etmesinler diye. Bu durumda istifa etmemiz söz konusu bile olamazdı. Ben Ardahan halkından 5 yıllığına yetki istedim. İstersem direk milletvekili seçileyim yine olmaz. Gerçekten de milletvekilliğinde de yapacak çok işler var ama Ardahan’ın bugünkünden daha fazla hizmete çalışmaya ihtiyacı var bizde sistemimizi hemen hemen oturttuk. Cumhuriyet Halk Partisi’nde 30 yıl sonra bu bayrağı diktik. Bu bayrağın burada dalgalanması için üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Herhangi bir talebim zaten ne genel başkan düzeyinde ne de başka düzeyde milletvekili ile alakalı bir talebim olmamıştır partimden de bana böyle talep gelmemiştir. Bizim amacımız Cumhuriyet tarihinin en yüksek oyuyla tabii 2-0 falan demiyorum 2-0 o biraz o günkü koşullara bağlı ama biz bir milletvekilliğimizi kesinlikle sorgusuz sualsiz çıkartmak ve sayın cumhurbaşkanımıza en yüksek oyu çıkartmak bu bizim görevimiz. İnşallah en kısa zamanda zannediyorum onun da yüksek seçim kurulu yayınladıktan sonra hemen başlayacağız çalışmaya. Zaman çok kısa belediye başkanlarımız yerinde duruyor bir tek Vefa Salman arkadaşımızın durumu özeldi onunla ilgili bir çalışma yaptık. Vefa Salman’ı inşallah parlamentoyu göndereceğiz. Bizim amacımız bütün belediye başkanlarımızın da Ardahan’da en yüksek oyu alacak iki milletvekili adayımızla teşkilatımızla, il başkanlarımızla, ilçe başkanlarımızla istişare ile ve genel merkezimizde istişare ile olacak. Çünkü burada 1000 oy 2.000 oy çok önemli Ardahan’da. İnşallah topluma rahat anlatacağımız toplumun beğenisini kazanmış ismi tanınırlığı yüksek tamam olur da yüksek oy ve oy isterken rahat oy isteyeceğimiz iki tane pırıl pırıl adayımızı tespit edip bir milletvekilimizi garanti edip, diğerini zorlamak ve de cumhurbaşkanlığımız için sayın cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanımıza Ardahan tarihinin en yüksek oyunu şu anda toplumda buna hazır en yüksek oyu alacağız.  Ve Cumhuriyet Halk Partisi'ni mutlaka ve mutlaka birinci parti yapacağız. bunu da adaylarımızla en star iki adayımız kimse ve teşkilatlarımızla belediye başkanlarımızla başaracağımıza inanıyoruz. Ve Ardahan’ın karnesini Türkiye’de diyeceğiz ki bu noktadan aldık bu noktaya getirdik” açıklamasında bulundu. 

 
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI