02-10-2022 00:56:31

Ardahan Haberi: Ardahan Barosu 3. Olağan kurulu gerçekleştirildi

Ardahan Barosuna kayıtlı 56 Avukattan, 30’unun hazır bulunduğu genel kurulda 29 oy kullanıldı
Ardahan Haberi: Ardahan Barosu 3. Olağan kurulu gerçekleştirildi

Ardahan Barosuna kayıtlı 56 Avukattan, 30’unun hazır bulunduğu genel kurulda 29 oy kullanıldı.

Genel kurul yarışında iki avukat yarışırken son anda adaylıktan çekildiğini belirten Avukat Yavuz Yılmaz’ın bu kararından sonra mevcut başkan tek aday olarak genel kurula gitti ve 29 oy alarak tekrardan Ardahan Barosu Başkanı seçildi.

Genel kurula Başkan Adayı olan Mevcut başkan Av. Murat Yolcu ile Av. A. Yavuz Yılmaz aday olurlarken; son saatte Avukat Yavuz Yılmaz’ın seçimle alakalı olarak bazı iddialarda bulunup adaylıktan çekildiği görüldü.

Avukat Yavuz Yılmaz’ın iddia ettiği dışarıdan Avukatların getirildiği ve çoğunluk sağlanmadan seçime gidildiği söylemini yeniden seçilen Ardahan Baro Başkanı Avukat Murat Yolcu’ya sorduk.

İçten sorularımızı yanıtlayan Baro Başkanı Yolcu,

“Ardahan Barosu 3.olağan kurulunu gerçekleştirmiş bulunmaktayız. 136 sayılı yasanın 86 maddesi gereğince Baroya kayıtlı tüm avukatların genel kurula katılarak zorunlu oy kullanması olmasına rağmen, adaylığını geçtiğimiz günlerde açıklayan avukat arkadaşımız ve onu destekleyen meslektaşlarımız genel kurulumuza katılmadılar.

87’ci maddesi gereğince genel kurulumuz toplam üye sayısı Avukatların yarısı kadar toplanırdı. Ardahan Barosuna kayıtlı mevcut 56 avukat kayıtlıdır. Genel kurula 30 avukat katılmıştır. 29 üyemiz oy kullanmıştır. Bütün seçim kurulu ve genel kongremiz 136. sayıya uygun yapılmıştır. Oy kullanmayan adeta organize bir şekilde Ardahan Barosunu 3. Olağan kurulunu sabote etmeye çalıştılar. Mazeret bildirmek sizin genel kurula katılmadılar. 87’ci madde gereğincede çoğunluk sağlanarak genel kurulumuzu yaptık. Dışarıdan avukat getirme olayı yoktur. Ardahan Baromuza kayıtlı avukatlarımız oylarını kullanmıştır. Biz burada genel kuruluna mesleğine Ardahan barosuna ve dolaysıyla Ardahan halkına ve Ardahan’a sahip çıkan meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Neticenin tüm Ardahan’a, ülkemize, meslek camiamıza ve hukuk camiasına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI