08-08-2023 13:29:47

Ardahan‘da şap hastalığı nedeniyle uygulanan karantina bugünden itibaren kalkıyor.

Ardahan‘da şap hastalığı nedeniyle uygulanan karantina bugünden itibaren kalkıyor. Ardahanlıların uzun zamandır beklediği bu müjdeli haberi Ardahan AK Parti İl Başkanı Ersin Yılmaz, yaptığı açıklamada duyurdu.
Ardahan‘da şap hastalığı nedeniyle uygulanan karantina bugünden itibaren kalkıyor.

Ardahan'da şap hastalığı nedeniyle uygulanan karantina bu günden itibaren kalkıyor. Yarın il hayvan pazarı ve tüm ilçelerdeki hayvan pazarları faaliyette olacak. Ardahan AK Parti il Başkanı Ersin Yılmaz, "Şap salgını neredeyse bitmek üzere, çiftçilerimizin kayıpları karşılanacak" dedi.

Hükümetin hayvancılığa, tarıma ve dolayısıyla üretime çok önem verdiğini belirten Ardahan AK Parti il Başkanı Ersin Yılmaz, salgın nedeniyle il genelinde uygulanan karantinanın ise yarından itibaren kalkacağını kaydetti.

AK Parti İl Başkanı Yılmaz sözlerine şöyle devam etti; "Bu yıl İran üzerinden gelen ve ülkemizin doğu illerinde etkili olan Şap salgını ilimizde de etkili olmuştur. İl genelinde vakalar azaldı. Ancak Posof ilçemizde hala devam ettiğine dair bize haberler geliyor. Bunun da en kısa zamanda sona ereceğini ümit ediyorum." diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Yılmaz, ayrıca arazi toplulaştırılmasıyla Ardahan 'ın çevresinin değişeceğini ve artık insanların doğup büyüdükleri toprakları daha iyi bir yaşam için terk etmeyeceğini doğdunları yerden doyacaklarını vede arazi toplulaştırmasının bu bağlamda çok önemli olduğunu da aktardı.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI