Ardahan İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilerin afet bilincini artırmak amacıyla 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi’nde deprem tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.
1–7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen tatbikat, öğrencilerin deprem ve diğer afetlere karşı bilinçlenmesini sağlamak amacıyla yapıldı. İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen uygulamada, ilgili kurum ve birimlerin iş birliğiyle hazırlanan senaryo doğrultusunda deprem anında yapılması gerekenler uygulamalı olarak gösterildi.
Tatbikat sırasında öğrenciler ve öğretmenler, deprem anında “çök–kapan–tutun” hareketini uyguladıktan sonra okul binasını kontrollü bir şekilde tahliye ederek önceden belirlenen toplanma alanında bir araya geldi. Görevliler tarafından öğrencilerin güvenli tahliye süreci dikkatle takip edildi.
Yetkililer tarafından yapılan bilgilendirmede, bu tür tatbikatların öğrencilerin afet durumlarında doğru ve hızlı hareket edebilme becerilerini geliştirdiği vurgulandı. Ayrıca, düzenli olarak yapılan uygulamaların hem öğrenciler hem de eğitim personeli açısından hayati önem taşıdığı ifade edildi.
Deprem Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerle öğrencilere afet bilinci kazandırılması, olası afet durumlarında panik yerine bilinçli hareket etmelerinin sağlanması ve güvenli davranış alışkanlıklarının geliştirilmesi hedefleniyor.