04-06-2022 18:22:49

Ardahan’da Haziran ayıyla birlikte vatandaşlar yaylalara çıkmaya başladı

Ardahan’da hayvancılık yaparak geçimini sağlayan vatandaşlar, Haziran ayıyla birlikte yaylalara çıkmaya başladı
Ardahan’da Haziran ayıyla birlikte vatandaşlar yaylalara çıkmaya başladı

Ardahan’da hayvancılık yaparak geçimini sağlayan vatandaşlar, Haziran ayıyla birlikte yaylalara çıkmaya başladı. Hayvanlarını serin bölgelerde tutmak ve otlatmak için yaylalara çıkan vatandaşlar bu yolla kışlık erzaklarını da hazırlıyor. Ardahan Yaylası'nda hayvan otlatan vatandaşlar, yaylaların verimli ve hayvancılık için elverişli olduğunu belirterek, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da hayvanlarımızı yaylalara çıkarmaya başladık dedi.

Geniş bir mera alanına sahip olan Ardahan yaylasında hayvanların daha rahat hareket ettiğini belirten besiciler, Yaklaşık 4 ay süre ile yaylada kaldıktan sonra tekrar evlerine dönüyorlar." Yayla havası hem hayvanlar için hem de insanlar için çok sağlıklı. Havası serin olan yaylada aradığınız her şeyi bulabilirsiniz, " Hayvancılığın zor bir meslek olduğunu belirten besiciler, “Tüm aile bireylerinin sabah erken saatlerde kalkıp akşam geç saatlere kadar hayvanlarla uğraşıyor dedi.

Yılın 3-4 ayını yaylalarda geçirdiklerini belirten besiciler, “Sabah saat 05.00’te kalkıp kahvaltı yaptıktan sonra işe başlıyoruz. Gün içinde yemek yapma, süt sağma ve peynir yapma gibi meşakkatli işlerle uğraşıyoruz. Hayvancılık yapmak çok zor ama geçim kaynağımız budur. Hayvancılık da emek ister” diye konuştu

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI