27-05-2020 19:59:31

Ardahan da Camiler Ne Zaman Açılacak İşte Alınan Kararlar

Ardahan Valisi Mustafa Masatlı Başkanlığında, Camilerin 29 Mayıs ( Cuma günü ) ibadete açılması ile ilgili olarak gerekli tedbirlerin alınmasına yönelik toplantı düzenlendi
Ardahan da Camiler Ne Zaman Açılacak İşte Alınan Kararlar

Ardahan Valisi Mustafa Masatlı Başkanlığında,  Camilerin 29 Mayıs ( Cuma günü ) ibadete açılması ile ilgili olarak gerekli tedbirlerin alınmasına yönelik toplantı düzenlendi.

Toplantıda Camilerin korona virüs tedbirleri ve sosyal mesafe kurallarına uyularak, öğlen ve ikindi vakitlerinde ibadet açılması, Cuma namazlarının ise il merkezinde belirlenen yarı kapalı halı sahalarda, ilçe merkezlerinde ve köylerde cami avluları ve köy içinde imam ile köy muhtarlığının birlikte belirlediği yerlerde yine sosyal mesafe kurallarına uyularak kılınması kararlaştırıldı. Namaz kılacak vatandaşlar yanlarında maske ve seccade ile namaz kılabilecek.

İl merkezimizde Cuma Namazı kılınacak yerler; Toki Mehmet Akif Ersoy Kapalı Halı Sahası-İnönü Mahallesi, Güven Halı Saha- Ardahan Emniyet Müdürlüğü Bahçesi, Ardahan Salim Dursunoğlu İmamhatip Lisesi Halı Sahası, Üniversite Halı Sahası- Ardahan Üniversitesi Kampüsü, Tenis Kortu- Artvin yolu üzeri.

Toplantıya Vali Mustafa Masatlı, Vali Yardımcıları, Belediye Başkanı, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı ve İlgili Kurum Müdürleri Katıldı.

Vatandaşlar Cuma namazını, maske takarak ve yanlarında getirecekleri seccade ile kılabilecekler.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI