21-05-2024 17:53:40

Ardahan Belediyesinde İşçilerin Eksik yatan maaşına Ak Parti den tepki

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından mobbing iddiaları ile gündeme gelen CHP’li Ardahan Belediyesinde bu kez işçilerin maaşları eksik yatırıldı
Ardahan Belediyesinde İşçilerin Eksik yatan maaşına Ak Parti den tepki

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’in belediye çalışanlarının maaşlarını yüzde 50 ila 60 oranlarında eksik yatırma kararı tepki çekti. 

AK Parti Ardahan İl Başkanı Ersin Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte parti binasında basın açıklaması düzenleyerek yaşanan bu duruma tepki gösterdi.

İl Başkanı Yılmaz, “Ardahan belediyesinde personel kıyımından sonra şimdi de emekçilerin maaş haklarına göz dikilmiş durumdadır. Maaşlarının yarısından daha azı yatan personelin mağduriyeti bir an evvel sonlandırılmalıdır” dedi.

AK Parti Ardahan İl Başkanı Ersin Yılmaz açıklamasının devamında şunları söyledi; “Evlerinin geçimini Belediyede çalışarak karışlayan emekçi kardeşlerimizin aileleriyle birlikte zor durumda bırakılması kabul edilemez bir durumdur. Önceki yıllarda sözleşme gereği yapılan zamların iptal edilmesinin gündeme getirilmesi ise tam bir hukuksuzluktur. Personele yapılan maaş zamlarının, 2019 yılında da yapıldığı gibi baskıyla zorla feragat ettirilmeye çalışılması Belediyenin içinde bulunduğu borç batağını gözler önüne sermektedir. Seçimlerin üzerinden aylar geçmesine rağmen halen borç durumu hakkında bilgi verilmemiş, içinde bulunulan durum hakkında açıklama yapılamamıştır. Personelin sendika haklarından vazgeçmesi için istifaya zorlanması, istifa etmeyenlerin ise işten atılmakla tehdit edilmesi kabul edilemez. Belediye başkanından beklentimiz bir an evvel Başkanı olduğu ile gelerek önce personelin maaş ve özlük haklarının geri iadesini sağlaması, istifa baskı ve zorlamalara bir an evvel son verilmesi ve ardından şehrin gerçek ihtiyaçlarıyla ilgilenmesidir. Sayın Belediye Başkanı Faruk Demir sizden önce de bu ilde Belediye Başkanlığı yapan kişiler oldu. Sizin şuan yaptığınız hukuksuzluğu hiçbiri yapmadı. Belediye Başkanlığı Ardahan İlinde partizanlık yapma ve yandaşları ihya etme makamı değildir, hiçbir zamanda olmamıştır. Ardahan halkının bilhassa belediye çalışanlarının huzurunu bozmaya insanları kin ve nefrete sürüklemeye bu sebeple belediyenin yapması gereken işleri ihmal etmeye hakkınız yok. Sizi derhal bu tutumunuzdan vazgeçmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI