19-05-2022 11:43:57 Son Güncelleme: 19-05-2022 12:17:57

Ardahan Belediyesince ağaç dikim etkinliği düzenledi

Ardahan Belediyesi Kura Nehri Yaşam Alanına hatıra ormanı adı altında ağaç dikim töreni düzenledi
Ardahan Belediyesince ağaç dikim etkinliği düzenledi

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Ardahan Belediyesince Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) desteğiyle hayata geçirilen ve Ardahan lı eski milletvekili olan merhum Sırrı Atalay’ın isminin verildiği rekreasyon alanı hatıra ormanında düzenlenen ağaçlandırma etkinliğine katıldı.

Ardahan Belediyesinin, SERKA desteğiyle Kura nehri kıyısında, Ardahan Kalesi ve Millet Bahçesinin bulunduğu bölgede hayata geçirdiği “Sırrı Atalay Rekreasyon Alanı ve Hatıra Ormanı Projesi” kapsamında oluşturulan hatıra ormanında ağaçlandırma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, Valimiz Hüseyin Öner, Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Belediye Başkanı Faruk Demir, Orman Bölge Müdürü Oktay Ayatay, AK Parti ve CHP İl Başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Programda bir konuşma yapan Vali Hüseyin Öner, memleketimize geçmişte hizmetleri olan kişilerin isimlerini yaşatmanın vefa örneği olduğunu belirterek, bu anlamlı etkinliğin bir paydaşı olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Ağaçlandırma faaliyetlerinin, dünyanın makyajı gibi olduğunu da aktaran Vali, “Bu günlerde sık sık şahit olduğumuz, iklim değişikliği ve çevre sorunları dünyamızı tehdit eden en önemli sorunlardan biri. Bu hususla mücadelede tabiata zarar veren üretim usullerini terk etmek en önemli mücadele yöntemi olmakla birlikte, ikinci planda ise ağaçlandırma, dünyanın eko-sistemini geliştirecek muhtelif canlıların yaşayabileceği ortamlar oluşturma yer almaktadır. Bugün toprakla buluşturacağımız fidanlar hem ilimiz, hem de ülkemizin orman varlığına katkı sunacak, hem de tabiatımızı güzelleştirecektir” dedi.

Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay ve Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir de birer konuşma yaparak hatır oranının Ardahan a ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ettiler.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI