30-08-2020 15:23:48 Son Güncelleme: 30-08-2020 15:29:48

Ardahan Belediyesi Ardahan daki Dükkanları Satıyor

Ardahan Belediyesi dükkan satış ihalesini yayımladı
Ardahan Belediyesi Ardahan daki Dükkanları Satıyor

Ardahan'da büyük tartışma konusu olan satışa çıkartılan Ardahan Belediyesinin alt katında yer alan dükkanlar için, CHP-HDP ittifakının Belediye Başkanı olan Faruk Demir'in başında bulunduğu Belediye, kentin şartlarını zorlayacak fahiş bir fiyat listesi yayımladı.

MUSTAFA BADEM VE İLTER SENEM RED OYU VERDİ

Önceki gün ihaleye çıkarılması hususunda toplanan Ardahan Belediyesi Meclis üyelerinden 8'i evet 8'i ise red oyu verdi. İhaleye çıkarılması konusunda yapılan oylamada Belediye Başkanın oyu 2 sayıldığı için dükkanların ihaleye çıkarılması teklifi kabul edildi. 'Bu dükkanlar milletin bize emanetidir. Milletin emaneti ve namusu satılamaz' diyen CHP'li Meclis Üyesi Mustafa Badem red oyu veren tek CHP'li Meclis üye olurken, CHP'den ayrılan Bağımsız üye İlter Senem'de onurlu duruş göstererek red oyu verdi.

  HDP'Lİ ÜYELER DE EVET OYU VERDİ

 HDP'nin CHP'nin içine yerleştirdiği 2 meclis üyesi de Faruk Demir'le bir dükkanın satışa çıkarılmaması konusunda önemli bir toplantı gerçekleştirdikten sonra evet oyu verdi.

İhaleye çıkan dükkanların fiyatları da tartışma yarattı. İhale komisyonunda yer alan kişilerin hiçbir resmi kurumdan bilgi almadan çevre dükkan sahiplerinin
biçtiği fiyat üzerinden bu dükkanlara fiyat biçtiği öğrenildi. Resmi kurumların fiyat konusunda bilgi vermediği dükkanlardan 62 metrekarelik yer için Belediye 746 bin TL isterken, 70 metrekarelik başka bir dükkan için 700 bin TL para istedi. Ardahan Belediyesinin çıkardığı ihale ilanına göre, 49 metrekarelik dükkan için
yaklaşık 600 bin TL, 40 metrekarelik yer için de 400 bin TL'nin üzerinde fiyat belirlendi.

 ARDAHAN HALKI SATIŞA KARŞI

Ardahan halkının büyük bir bölümünün karşı çıktığı dükkan satışlarıyla ilgili Faruk Demir, " Belediyenin borcu var, bunları satıp biraz para kazanacağız" demişti. 14 Eylülde encümenler huzurunda yapılacak olan ihalede belirlenen bu fahiş fiyatlara karşılık alıcıların çıkıp çıkmayacağı merak ediliyor. Öte yandan şuan söz konusu dükkanlarda faaliyet gösteren bazı kiracıların fiyatlara tepki göstermek için belediye önünde eylem yapacağı da gelen bilgiler arasında.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI