11-05-2024 12:21:01

AKOM'dan sağanak yağış uyarısı

İSTANBUL (İGFA) -
AKOM'dan sağanak yağış uyarısı

İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM verilerine göre; İstanbul’da yağışların gün boyu devam etmesi ve akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor. Önümüzdeki hafta boyunca etkili olması beklenen sistem nedeniyle rüzgârın kuvvetli şekilde (20-45km/s) esmeye devam edeceği ve sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul başta olmak üzere yurdumuzun büyük bölümü tekrardan soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. 

İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM’un verilerine göre; İstanbul’da yağışların gün boyu devam etmesi ve akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor. 

SICAKLIKLAR 14-18 DERECE ARALIĞINDA SEYREDECEK

Önümüzdeki hafta boyunca etkili olması beklenen sistem nedeniyle rüzgârın kuvvetli şekilde (20-45km/s) esmeye devam edeceği ve beraberinde il genelinde kısa süreli sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı öngörülüyor. Sıcaklıkların ise 14-18 derece aralığında seyredeceği tahmin ediliyor.

İstanbul'da hava sıcaklıklarının 17 Mayıs'a kadar mevsim normallerinin 2-4 derece altında, 18-25 Mayıs tarihleri arasında mevsim normalleri civarı ila 1-3 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

  •   Etiket
  •   Kaynak igf
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI