ARDAHAN – Ünlü tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez’in yazıp yönettiği ve başrolünü üstlendiği "Firavunla Yüz Yüze" adlı tek kişilik tiyatro oyunu, Ardahanlı sanatseverlerle buluştu. Halkbank sponsorluğunda hayata geçirilen eser, izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.
Ardahan Üniversitesi Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen gösterime; üniversite yönetimi, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Mehmet Akif Ersoy’un ölümsüz eseri *"Safahat"*tan ilham alınarak sahneye uyarlanan oyun, tarihsel bir köprü kurarak İslam coğrafyasında yaşanan dramları ele alıyor. Birinci Dünya Savaşı’nda yaşanan acılarla başlayan anlatı; Bosna, Irak, Suriye ve günümüzde Gazze’de yaşanan insani trajedileri çarpıcı bir dille sahneye taşıyor. Ahmet Yenilmez’in güçlü performansı, salondaki izleyicilerden büyük alkış topladı.
Gösterinin ardından sahneye çıkarak Ahmet Yenilmez ve ekibine teşekkür eden Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Öztürk Emiroğlu, oyunun taşıdığı derin anlama dikkat çekti. Rektör Emiroğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Allah razı olsun. Ağzınıza sağlık. Ne güzel Akif'e götürdünüz; Birinci Dünya Savaşı'nda yaşadıklarımızı Bosna, Irak, Suriye ve Gazze'ye bağladınız. Bizlere hem tarihimizi hem de gönül coğrafyamızın sönmeyen acılarını derinden hissettirdiniz."
Programın sonunda Rektör Prof. Dr. Öztürk Emiroğlu, sanatçı Ahmet Yenilmez’e teşekkür belgesi ve bir buket çiçek takdim etti.
Hediyeyi kabul eden Yenilmez, aldığı çiçeğe dair anlamlı bir mesaj vererek, kendisine sunulan buketi "şehitler diyarı" olarak nitelendirdiği Sarıkamış’a götüreceğini ve oradaki aziz şehitlerin anısına sunacağını ifade etti.
Yoğun katılımın gözlendiği program, çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.