09-09-2021 12:50:32

Yunus Baydar ve Ekibi İlçeleri Ziyaret Ediyor

Ardahan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin güçlü Başkan adayı Yunus Baydar, seçim çalışmaları kapsamında Göle’de STK’lar ve Belediyeyi ziyaret etti
Yunus Baydar ve Ekibi İlçeleri Ziyaret Ediyor

Ardahan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin güçlü Başkan adayı Yunus Baydar, seçim çalışmaları kapsamında Göle’de STK’lar ve Belediyeyi ziyaret etti.

Ardahan’ın en büyük STK yapılanması olan ve yaklaşık 5 Bin üyesi bulunan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (ADSYB) 25 Eylül 2021 Cumartesi günü yapılacak Genel Kurula hazırlığı çalışmaları nedeni ile Göle'ye ekibiyle gelen Başkan Yunus Baydar, Göle halkı tarafından ilgi ve sıcak karşılandı.

HAYVAN HASTANESİ, KESİMHANE VE ENTERGE TESİSLERİ

Baydar burada yaptığı açıklamada; “ Ardahan ilimize hastalıkla mücadele edecek Hayvan Hastanesinin kurulma fikrinin olduğunu içeren bir hastanenin Ardahan'a kazandırılması ve hayvan kesimhanesinin açılması ile et entegre tesisine dönüşme düşüncelerimi hayata geçirilebilmesi için çaba harcayacağız.

  Tüzüğümüzün ticarete dayalı izin vermediği yasal süreci Genel kurulumuzun onay vereceği yeni tüzük ile üretime dayalı ihtiyaç temeli süt üretimi, besicilik, Kaba yem ve üreticimizin ihtiyaç duyduğu üretimi yapmanın yolunu açacağız. Tedarik zinciri oluşturacağız.

Ardahan´a kesimhane kazandırmak için büyük mücadele vereceğim. Ardahan´da vatandaşımızın hayvanını besleyip de kestireceği bir kesimhane yok. Bizim şöyle bir sorunumuz olmaya başladı, ürettiğimizi değerinde satma noktasında problemimiz var. Vatandaşımızın birçoğu sütünü değerinde alınmadığı için satmıyor artık. Sütçüleri uyardım, sütü değerinde almazlar yarın peynir yapacak süt bulamayacaklar. Sütçüler vatandaşımızın sütünü değerinde alsınlar. Şuan konseyin belirlediği fiyat 3 TL. Onlar bunun altına düştükçe kendi sektörlerine balta vuruyorlar.

ARDAHAN FEDERASYON NEZDİNDE TEMSİL EDİLDİ

Aynı zamanda DSYB Genel Başkan Yardımcısı da olan Baydar sözlerinin devamında, “Federasyon düzeyinde görev aldık, kendimizi ispatlamış düzeye gelmiş insanız. Bilgi birikimimi, yatırımını buraya yapmış bir insan olarak bir kez daha seçilirsem verimli olacağıma inandığım için devam ettirmek istiyorum. Ve yeni dönemi de kendim için son dönem akdedeceğim. Bu birlik hayvan ıslahı başta olmak üzere, yetiştiricilerimizin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi, üyeler arasındaki dayanışmanın sağlanması, tarım ve hayvancılıkla ilgili hibe ve destelemelerden faydalandırılması, her türlü girdi temini ve yetiştirilen ürünlerin değer fiyatına satışının sağlanmasını ve pazarlanması gibi faaliyetleri yürütmek üzere kurulmuştur.

Bugüne kadar elimizden gelenin fazlasını yaparak üreticilerimizle buluşturduk. Yine dinamik ve sorunlara anında çözümler bulabilecek yol arkadaşlarımız ve teknik ekibimizle birlikte ilimiz hayvancılığını öne çıkarmak, çiftçilerin menfaatini düşünmek, gelişen teknolojilere ayak uydurmak, daha kaliteli ve güvenilir hizmetler vermek için değerli çiftçilerimizin teveccühüne bir kez daha talibiz” ifadelerini kullandı.

CEMİL BUDAK: EMEKLERİNİ BİLİYORUZ

 Başkan Yunus Baydar ve ekibi, Göle Belediye Başkanı İlhan Gültekin'in makamında sıcak karşılaması ile bilgi paylaşımında bunması sonrası Göle'nin kıdemli Ziraat Odası Başkanı Cemil Budak'ı ziyaret etti.

Başkan Cemil Budak'ın ''Ben partili değilim, masa ve sandalye benim olsunun ötesinde senin emeklerini biliyoruz. Kim Ardahan için biri çabayı ortaya koyuyorsa onun yanındayız.'' dedi.

Başkan ve ekibi, Göle Esnaf ve sanatkârlar odası Başkanı Yılmaz Kaya'yı ziyaret etti. Kaya ile esnaf sorunlarını paylaşan Baydar Göle Kızıl Şubesi Başkanı Çetin Akkaş ile de kısa bir görüşme yaptıktan sonra meslek dernekleri ve halkla sıcak görüşmeler yaparak Göle halkının tam desteğini aldı.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI